3:26 pm - Monday August 20, 2018

În sfârșit, Consilul Județean Brașov poate începe repararea drumurilor județene

113 Viewed Stiri Brasov 0 respond

În sfârșit, Consilul Județean Brașov poate începe repararea drumurilor județeneConsiliul Județean Brașov nu prea are multe posibilități de a repara drumurile jduețene și nici de a ajuta comunele, după noua filozofie guvernamentală de împărțire a banilor de la buget.

„Gândirea” Guvernului Ponta a lăsat fără alocații bugetare 20 de primării (cele mai „harnice”, care economisiseră bani pentru investiții pentru următorul an) din județul nostru, pe motiv că nu mai trebuie să dea fonduri pe criterii politice consiliiile județene. Rezultatul este mai mult decât evident, cel puțin la Brașov: PSD a împărțit „cașcavalul” unde trebuie.

Singura veste bună este aceea că a fost respinsă, marți, contestația la licitația privind acordul-cadru pe care Consiliul Județean Brașov a dorit să-l încheie pentru reparația și deszăpezirea drumurilor. CNSC a dat dreptate administrației județene, care vrea să se apuce de treabă.

Guvernul taie, CJ suplimentează

În pofida faptului că Guvernul a alocat mult mai puțini bani pentru drumurile din Brașov, comparativ chiar și cu un an înainte, iar bugetul județului a fost drastic diminuat, Consiliul Județean a decis suplimentarea fondurilor pentru reparea drumurilor.

„Am alocat mai mulți bani decât anul trecut, în condițiile în care am primit cu 16 milioane de lei noi mai puțin. Împreună cu primarii din județ, vom face o procedură prin care să stabilim care sunt prioritățile și cum vom aloca banii pentru fiecare zonă în parte. Din acest motiv, am diminuat fondul de rezervă al bugetului cu 4 milioane de lei, bani pe care îi vom aloca pentru investiții și reparații la drumurile județene”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Mihail Veștea, la o întâlnire cu reprezentanții administrațiilor locale din Țara Făgărașului.

Lucrările vor începe în 2-3 săptămâni

Mihail Veștea a precizat că abia acum pot începe lucrările, după ce a fost respinsă contestația privind acordul-cadru pentru reparațiile de drumuri și deszăpezire. Mai mult, acesta a precizat și care sunt prioritățile administrației județene la acest capitol.

Eș a precizat că se fac studiile și pentru depunerea proiectelor pentru accesarea de fonduri europene pe exercițiul financiar 2014-2020.

Drumurile pe care le are în vedere Consiliul Județean sunt: „Drumul pe sub munte” – Perșani – Ucea, Făgăraș – Șoarș – Dacia – Rupea (plus ramura spre Bărcut – Sighișoara) și Măieruș – Apața – Augustin – Baraolt.

Președintele interimar al Consiliului Județean, Claudiu Coman, a ținut să sublinieze că banii nu sunt foarte mulți, motiv pentru care inteția este de a pune „plombe” între Șoarș și Făgăraș și între Dacia și Rupea, restul drumului urmând a fi netezit cu ajutorul grederelor.

„În plus, dorim să refacem și bretelele de la DN1 către drumul de sub munte. Sperăm să ne ajungă abanii, iar acolo unde este necesar turnarea de covor asfaltic vom lua bani din excedentul bugetar pentru investiții”, a mai declarat Veștea.

El a precizat că, pe Programul Național pentru Dezvoltare Locală, ar trebui să fie alocate fonduri pentru drumul Bunești – Dacia – Viscri, dar și pentru Voila – Cincu (drum reparat cu ocazia aplicației militare, dar sunt probleme la un pod și există o alunecare de teren lângă Cincu). „Vom face un Studiu de Fezabilitate și, împreună cu Ministerul Apărării, vom solicita fondurile necesare pentru aceste reparații”, a mai menționat Veștea.

 

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Terenul pentru Aeroport a ajuns la comisiile din Senat

Seminar de Fiscalitate și Contabilitate la Brașov

Related posts
Comments are closed