3:19 pm - Saturday February 24, 3962

Haos în piețele agralimentare din Brașov. Susanu vrea ședință la Prefectură

144 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Haos în piețele agralimentare din Brașov. Susanu vrea ședință la Prefectură

Foto: Vali Blajovan

Într-unul din depozitele din piață, comisarii OPC au găsit sute de litri de alcool pentru care proprietarul nu a putut prezenta nici un act de proveniență a mărfii.

La raionul de brânzeturi a fost găsită o pungă cu brânză veche care a făcut viermi… De asemenea, nici ouăle nu se vindeau la temperatura adecvată, având în vedere căldura verii.

Faptul că pensionarii se descurcă foarte greu din pensie și că unii încearcă să mai facă un leu pe lângă această pensie nu mai e un secret pentru nimeni.

Însă, atunci când, la 67 de ani, strângi într-un depozit sute de litri de alcool pentru care nu ai nici un act de proveniență, inițiativa capătă iz penal. Așa a pățit și o bătrânică din Piața Dacia din Brașov în momentul în care cms. șef al PRotecției Consumatorului, Sorin Susanu, a deschis ușa depozitului.

Administrația Pieței Dacia a refuzat să participe la controalele comisarilor OPC, deși aceștia au chemat în nenumărate rânduri un reprezentant al administrației, pentru a lua parte la control.

„Ca urmare a acțiunilor de control desfășurate în Piața agroalimentară Dacia, suntem în măsură să vă furnizăm concluziile preliminarii ale verificărilor efectuate. În acest moment,  celor 14 operatori economici controlați le-au fost aplicate 11 amenzi contravenționale în valoare de 155.000 lei, o sancțiune constând în avertisment și au fost oprite definitiv de la comercializare 1077 kg de produse în valoare de 14.274 lei. Menționăm că pentru această acțiune concluziile nu pot fi trase înca, deoarece în zilele următoare mai sunt operatori economici care urmează să se prezinte la sediul CJPC Brașov în vederea finalizării acțiunilor de control”, a precizat Susanu.

Acesta a solictat prefectului Mihai Mohaci realizarea unei întâlniri cu reprezentanții legali ai administrației piețelor „pentru a încerca remedierea de urgență a deficiențelor dat fiind pericolul pe care acestea îl prezintă pentru sănătatea și siguranța consumatorilor”.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Şi-au amintit de zilele copilăriei

Noi amenajări la Zoo Brașov

Related posts
Comments are closed