11:49 am - Wednesday August 15, 2018

Handbalistele junioare pregătesc bătăliile viitoare sub îndrumarea Marianei Târcă

179 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Handbalistele junioare pregătesc bătăliile viitoare sub îndrumarea Marianei Târcă

Lotul reprezentativ de handbal junioare, U 17,  are în perioada următoare două obiective importante, la sfârşitul lunii participarea la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) din Georgia,  iar în a doua parte a lunii august la Campionatele Europene ale categoriei de vârstă din Macedonia. Echipa reprezentativă U 17 se află în pregătire centralizată la Cheile Grădiştei.
Din echipa pregătită de antrenoarea Mariana Târcă fac parte 7 jucătoare  de la clubul braşovean Corona: Daciana Hosu, Sorina Târcă, Ana Maria Berbece, Ana Maria Lopătaru, Cristina Creţu, Daria Bucur şi Claudia Lăcătuş. Acestora li s-au alăturat jucătoare tinere valoroase de la cluburile din ţară: Andreea Tacor (Baia Mare), Elena Verde (Slobozia), Elena Nagy (Slatina), Lorena Stoican (CSM Bucureşti), Teodora Popescu, Alexandra Munteanu, Ingrid Bodo (toate  Rm. Vâlcea), Alexandra Banciu şi Alexandra Bodea (Sc.181 Bucureşti), Bianca Dinuţ (Caracal), Anisia Şerban (Ploieşti), Dolores Gealapu (Chimia Rm. Vâlcea). Mariana Târcă este ajutată de Nadia Dumitru şi Luminiţa Dinu.

Şi de ele se leagă şansele României de a obţine performanţă
 Fosta mare jucătoare a handbalului românesc, Mariana Târcă  consideră că junioarele angrenate în această grea misiune au mari şanse de a obţine performanţă: „Pentru mine este o mare satisfacţie să-mi văd jucătoarele  de la Corona la lot. Este o continuare a activităţii mele, trăiesc tot ceea ce se întâmplă cu ele, mă doare când nu le reuşeşte ceva şi aş dori  să le transmit  dorinţa, ambiţia  şi perseverenţa. Pe majoritatea le-am luat din curtea şcoli. Este o mândrie pentru club şi pentru oraş că cinci din cele şapte jucătoare ale Coronei  sunt braşovence 100%. La aceste cinci am mai lipit două în ideea  de a completa şi de a închega un  prim şapte care să facă apoi pasul spre echipa mare. La FOTE ne aflăm în grupă cu Rusia, Cehia şi Georgia, sistemul este mai uşor, putem disputa una din finale. Acesta este şi scopul pe care ar trebui să ni-l propunem. Fetele vor trebui să simtă  ce înseamnă tăria şi presiunea unei competişii de un asemenea nivel. Vor urma apoi Europenele  cu o grupă extrem de dificilă (n.n Rusia, Germania, Spania). Până atunci (13 – 23 august)  o luăm pas cu pas, încercăm să punem accent pe pregătire şi în funcţie de cum ne vom prezenta la FOTE ne vom putea da seama ce vom putea face la europene. Este greu să obţii o medalie, cred că de fapt nici nu va trebui să punem presiune. Mă gândesc în primul rând  la o evoluţie  ascendentă de la competiţie la competiţie a acestei generaţii astfel încât să putem regăsi pe cât mai multe dintre ele la echipa de senioare, cred că acesta este şi scopul nostru. Rezultatele cu certitudine vor veni dacă vom avea valori”.

Foto: inturda.ro

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Olimpia e activă pe piaţa transferurilor

Raul Neama de la CS Luna, campion naţional la 50 m „fluture”

Related posts
Comments are closed