8:34 am - Wednesday August 15, 2018

FOTOGALERIE Ziua Națională a Costumului Tradițional, sărbătorită la Muzeul de Etnografie

216 Viewed Stiri Brasov 0 respond

FOTOGALERIE Ziua Națională a Costumului Tradițional, sărbătorită la Muzeul de EtnografieCu ocazia Zilei Naționale a Costumului Tradițional, care se sărbătorește în fiecare an în a doua duminică a lunii mai, Muzeul de Etnografie Brașov vă aduce în atenție aspecte inedite din timpul cercetărilor de teren realizate de specialiștii muzeului nostru pentru salvarea și protejarea patrimoniului etnografic tradițional.

Anul acesta puteți vedea etapele de lucru ale reconstituirii gătelii capului la costumul românesc de femeie din localitatea Mândra din Țara Oltului și la costumul săsesc de mireasă, localitatea Cristian din Țara Bârsei.

Pentru a putea fi reconstituit ulterior în muzeu este prioritar ca fenomenul surprins să fie descompus şi recompus în teren cu ajutorul localnicilor, respectându-se etapele de lucru: stabilirea pieselor componente, selectarea lor, consemnarea gesturilor rituale legate de găteala capului. Întreaga reconstituire este fotografiată și filmată, materialul documentar obținut formând arhiva de martori etnologici ai muzeului.

Costum românesc de femeie din localitatea Mândra din Țara Oltului

CLICK pe poze pentru a se mări!

Costumul săsesc de mireasă, localitatea Cristian din Țara Bârsei

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Vreți să învățați dansuri medievale? Citiți aici unde o puteți face!

Îți place să scrii poezii? Poți participa la concursul Casei Mureșenilor!

Related posts
Comments are closed