3:19 pm - Sunday February 24, 3399

FOTO VIDEO Premieră în România: mașină de curse, construită pentru examenul de licență

268 Viewed Stiri Brasov 0 respond

FOTO VIDEO Premieră în România: mașină de curse, construită pentru examenul de licențăÎntr-o lume a doctoratelor copy-paste, trei studenți și-au surprins profesorii de la Universitatea Transilvania din Brașov cu tema lucrărilor de diplomă.

Cei trei studenți, foarte buni prieteni,  își susțin vineri, la Facultatea de Autovehicule Rutiere, proiectul de diplomă care constă într-o mașină. Pe scurt, cei trei colegi au construit o mașină de curse, parțial adaptând piese ale altor vehicule și parțial construind chiar ei anumite subansamble după propriile idei.

Ei au adaptat piese ale altor vehicule sau le-au realizat chiar ei, construind anumite subansamble după propriile idei. Chiar și aripile mașinii, din fibră de sticlă, au fost făcute de ei.

Una peste alta, fără a lua în considerare partea de manoperă, în mașina de curse s-au investit aproximativ 20.000 de euro.

„Furia Roșie”  a fost adusă în fața comisiei de examinare

Sebastian Aftanasa, Robert Barabas și Ion Gavrilioae lucrează din octombrie 2013 la un proiect care are ca final realizarea unei mașini de curse, un Audi S2 cu motor Hemi de 6,1 litri, 550 de cai putere, cutie de viteze 6+1, folosită de mașinile care participă la cursele americane de viteză.
Cu acest bolid de curse va participa Robert Barabas, în calitate e pilor, asistat de ceilalți doi colegi ca mecanici, în Campionatul Național de Viteză pe Transă Montană care se va desfășura în acest an chiar la Brașov. Pe baza acestei mașini și-au construit fiecare și proiectele de diplomă, alegându-și fiecare câte un subansamblu al mașinii. Bolidul de curse al studenților a fost botezat de prietenii lor „Furia Roșie”.

Iar dacă credeți că partea practică i-a acaparat cu totul, vă înșelați: eu s-au clasat în primele zece locuri la examenul teoretic.

Declarații „la cald”, după examen
Ce spune conducătorul lucrărilor de licență, prof. dr. ing. Ion Preda (Facultatea de Autohevicule Rutiere)

Profesorul Ion Preda spune că în acest an foarte mulți studenți și-au contruit mașini de agrement, carturi sau mașini pentru teren accidentat, pentru plmbări în pădure, unde s-a îmbinat partea de proiectare cu cea de execuție. El a dezvăluit că facultatea brașoveană este renumită pentru realizarea unor astfel de proiecte de licență foarte ample, încă dinainte de 1989, cum ar fi un Aro cu motor dispus transversal, realizat de un grup mare de studenți, alături de profesori, a lucrat la modificarea acelui vehicul. A mai fost și minivehicului Tâmpa, care a fost proiectat în totalitate de studenți.

CLICK pe poze pentru a se mări!

Un pilot care are cariera în față

Barabas Robert a debutat în competițiile de karting în anul 1998. Pas cu pas, prin muncă și efort, a reușit să își treaca în palmares titlul de campion national la clasa pufo, mini, dar și la clasa Rotax.

Tânărul pilot și-a făcut debutul în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, cu prilejul Trofeului Râșnov, din aprilie 2015.

AR, o facultate cu tradiție la Brașov

„Exemplul celor trei studenți brașoveni sper să-i convingă pe viitorii candidați că nu le va părea rău dacă vin la Brașov, pentru că au ce învăța, într-o facultate cu tradiție”.

Facultatea de Mecanica a fost înființata în anul 1949, sub denumirea de Institutul de Mecanică și în anul 1956, împreuna cu Institutul de Silvicultură, au format Institutul Politehnic din Brașov. În anul 2003, ca urmare a noilor specializări înființate, facultatea îsi schimbă denumirea în Facultatea de Inginerie Mecanică. În paralel cu dezvoltarea altor facultăți ale institutului, în Facultatea de Mecanică au apărut, ca urmare a exigențelor dezvoltării și modernizării din industrie, și alte specializări, astfel încât astăzi studenții pot să urmeze cursuri în următoarele programe de studii de licență: Autovehicule Rutiere în limba româna si engleza, Ingineria Transporturilor, Inginerie Mecanică, Sisteme și echipamente termice, toate cu o școlarizare pe o durată de patru ani.

Specializarea absolvenților poate să continue prin studii aprofundate, master și doctorat în domeniul fundamental al științelor inginerești. Facultatea de Inginerie Mecanică coordonează diverse direcții de specializare prin studii aprofundate și master, legate de profilurile anterioare.

Activitatea de cercetare în domenii inginerești fundamentale și aplicative se desfășoară în laboratoare moderne și performante de specialitate, precum și în două centre de cercetare. De asemenea, facultatea dispune de un Service auto modern.

Facultatea de Inginerie Mecanică are relații de colaborare cu institutiile similare din țară, precum și, prin intermediul programelor internaționale, cu Germania, Franța, Anglia, Belgia, Spania, Italia, Irlanda, Grecia, Marea Britanie, Ungaria sau Moldova, țări în care studenții pot beneficia de burse pentru formare și specializare.

 

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

De ce ne îndrăgostim de o anumită persoană şi nu de alta? Cum arată partenerul ideal din inconștientul nostru?

Repercusiunile sociale ale scandalului DNA – Primărie – Bepco

Related posts
Comments are closed