5:13 pm - Saturday April 19, 7366

FOTO Cum va arăta viitorul cartier de blocuri Coresi

571 Viewed Stiri Brasov 0 respond

FOTO Cum va arăta viitorul cartier de blocuri CoresiDezvoltatorul imobiliar Immochan pregăteşte pentru anul 2016 un ansamblu rezidenţial de peste 2.000 apartamente în zona Tractorul Braşov, pe terenul de lângă mall-ul Coresi.

Iniţial, dezvoltatorul desemnat să ducă lucrările la bun sfârşit, Avantgarden Kasper Immo Invest, ar fi trebuit să ridice 3.000 de locuinţe noi, însă terenul permite un număr mai mic de apartamente. Blocurile care vor găzdui apartamentele din ansamblul rezidenţial din zona Tractorul vor avea regim de înălţime P+4, dezvoltate pe aproximativ 36.000 mp.

Potrivit informaţiilor furnizate de companie, primele locuinţe ar putea fi disponibile încă de anul viitor. Preţurile se vor încadra în plafonul „Prima Casă”, astfel încât ne putem aştepta la un nivel rezonabil pentru apartamente.

Pentru începerea construcției blocurilor, mai întâi trebuie demolate fundațiile vechilor clădiri industriale și executate lucrările de infrastructură. Numai lucrările de demolare vor dura probabil între 6 și 9 luni, preconizează Tatian Diaconu, directorul general Immochan România.

Acesta a precizat că terenul va fi predat constructorului bucată cu bucată, pe măsură ce va construi blocurile, întrucât scopul Immochan este să se asigure că spațiul va fi dezvoltat conform master planului. În paralel, se vor putea consturi spații de birouri în cadrul zonelor cu funcțiuni mixte.

„La momentul de față nu este prioritatea noastră, dar suntem deschiși la posibilități. Dacă va exista la un moment dat cerere de birouri, putem lua în considerare și acest lucru. Acum este prioritar pentru noi să creăm un loc inedit pentru experiențe comerciale și să dezvoltăm cât mai rapid parteneriatul pe zona de rezidențial”, a delcarat Tatian Diaconu.

Continuă dezvoltarea mall-ului Coresi

După inaugurarea primei faze a proiectului Coresi, în intervalul mai – iunie urmează să înceapă lucrările propriu-zise la faza a doua, pe o parcelă de 4 hectare. Aceasta va cuprinde încă 13.500 de metri pătrați de spații comerciale, dezvoltate în completarea primei faze în care se realizează 47.000 de metri pătrați închiriabili.

Livrarea noilor unități este prevăzută pentru luna octombrie 2015, astfel încât chiriașii să își poată amenaja și deschide magazinele până la Crăciun. Lucrările la noua fază pot avansa cu rapiditate, deoarece infrastructura și parcările care o vor deservi au fost realizate încă din prima etapă, spune reprezentantul Immochan.

Planul inițial al dezvoltatorului era să înceapă faza a doua a proiectului în anul 2016, însă, pe fondul cererilor venite din partea chiriașilor, data începerii lucrărilor a fost devansată pentru acest an. Încă din luna decembrie a anului trecut, dezvoltatorul avea ocupate toate spațiile cu suprafețe medii, de 400-1.000 mp, din prima fază, iar solicitările pentru acest tip de spații continuau să vină.

„Atunci ne-am dat seama cã va trebui să accelerăm faza a doua”, precizează Tatian Diaconu. Din suprafața disponibilă în faza a doua, în cursul lunii martie erau deja pre-închiriați circa 7.500 de metri pătrați, în unități cu suprafețe cuprinse între 460 și 2.400 de metri pătrați.

CLICK pe poze pentru a se mări!

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

De astăzi ar trebuie să avem TVA de 9% la alimente. Facem lista magazinelor unde nu a scăzut prețul?

Consiliul Local Brașov se implică oficial în proiectul aeroportului

Related posts
Comments are closed