9:10 pm - Wednesday October 17, 2018

Fondatorul terapiei 3 C va conferenţia la Braşov

286 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Fondatorul terapiei 3 C va conferenţia la Braşov

Paul Cojocaru (foto), fondatorul terapiei 3 C (Coordonare. Concentrare. Conştientizare), o metodă de recuperare psihomotrică pentru copiii cu tulburări din spectrul autist (TSA), se va afla, în 22 ianuarie, la Braşov, unde va susţine un workshop internaţional. Asta pentru că aici sunt aşteptaţi şi reprezentanţi ai diferitelor organizaţii de profil din Macedonia şi Republica Moldova. Evenimentul este organizat de Asociaţia „Rază de Speranţă” Braşov.
„Terapia 3C porneşte de la ideea că în fiecare copil autist există potenţialul unui copil tipic (celelalte tehnici terapeutice care au succes în recuperarea copiilor cu TSA o demonstrează din plin). Ea oferă o alternativă pentru a trezi la viaţă acest potenţial, de a reda copilul autist lumii celor tipici – sau, cel puţin, de a-l aduce cât mai aproape de aceasta. Terapia 3C nu se află în contradicţie cu niciuna dintre terapiile utilizate în prezent în recuperarea autismului. De asemenea, ea nu substituie logopedia sau terapia comportamentală care vizează deprinderea de abilităţi practice specifice. Un mare avantaj este acela că este că nu presupune resurse financiare mari şi e uşor de aplicat chiar de către părinţi.  Nu necesită personal specializat, materiale didactice costisitoare sau spaţii specifice. ABA, alături de celelalte forme de terapie pentru autism utilizate în prezent la noi în ţară sunt perfect compatibile cu terapia prin sport, iar aplicarea lor simultană nu face decât să amplifice rezultatele obţinute”, explică reprezentanţii Asociaţiei.
În cadrul workshopului vor fi 3 ore de teorie şi alte 2 de practică, în intervalul 14.00 – 20.00. Atelierul se va desfăşura la sediul Şcolii Prems, str. 13 Decembrie nr. 94. Cei interesaţi vor plăti 80 de lei (părinţi) sau 180 de lei (specialişti). Cei interesaţi pot afla mai multe de pe site-ul Asociaţiei – razadesperantabrasov.ro sau se pot înscrie la adresa razadesperantabrasov@yahoo.ro.
 

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Feciori din 32 de sate au colindat ieri Făgăraşul

Încă 700 de braşoveni mai pot face vaccin antigripal gratuit

Related posts
Comments are closed