5:20 pm - Saturday July 20, 2019

Focarul de meningită ia amploare. Încă nouă adolescenţi suspecţi

248 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Focarul de meningită ia amploare. Încă nouă adolescenţi suspecţi

Încă nouă tineri din judeţul Braşov ar putea suferi de meningită, susțin medicii. Peste 200 de persoane s-au prezentat la consultații, după ce un baiat de 17 ani a murit din cauza acestei boli joi, la Spitalul de Pediatrie din Braşov.

În ultimele trei zile, 19 adolescenţi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, cu suspiciunea de meningită bacteriană, cel mai recent caz internat prezentându-se sâmbătă seara.

Între timp, în cazul unuia dintre pacienții internați, diagnosticul s-a confirmat la testarea rapidă.

Reprezentanții DSP au fost informați cu privire la această aituatie și au declanșat o anchetă epidimiologică, iar până duminică, la prânz, numărul celor consultaţi a ajuns la 201.

Joi şi vineri, la Spitalul de Boli Infecţioase s-au prezentat 135 de copii, care au şi fost consultaţi de personalul medical mobilizat pentru această situaţie, iar unul dintre ei a fost internat.

Alţi şase, din cei internaţi până vineri, inclusiv, au semne de meningită la debut, spun medicii, cu frisoane, febră, dureri de cap şi ameţeli, dar niciunul dintre ei nu a avut redoare de ceafă, care pune diagnosticul de meningită. Starea tuturor este favorabilă, spun medicii.

În acest timp, Primăria din Tarlungeni, a alertat pe Facebook locuitorii. Aceștia au fost sfătuiți să se prezinte urgent la Spitalul de Boli Infextioase Brașov, dacă au febră, dureri de cap, stări de vomă, somnolență sau fotofobie.

În paralel, de vineri a început dezinfecţia în spaţii din Purcăreni, Zizin, Tărlungeni, dar şi la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” şi Liceul Silvic.

Băiatul răpus de meningită era din Tărlungeni, iar în urmă cu o săptămână participase împreună cu prietenii la o petrecere de majorat la Purcăreni, după care s-a îmbolnăvit.

Cieşte şi:

http://newsbv.ro/2017/06/17/meningita-fost-confirmata-unul-dintre-tinerii-internati-spitalul-clinic-boli-infectioase/

Un elev de 17 ani a murit, alţi 7 colegi internaţi cu suspiciune de meningită

 

sursa: Focarul de meningită ia amploare. Încă nouă adolescenţi suspecţi by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Primul drum declarat eligibil pentru finanţare

Se vor monta din nou limitatoare de viteză la trecerile de pietoni din oraş

Related posts
Your comment?
Leave a Reply