3:19 pm - Tuesday February 25, 4042

„Flautul Fermecat”, pe scena Operei Brașov

266 Viewed Stiri Brasov 0 respond

„Flautul Fermecat”, pe scena Operei BrașovOpera „Flautul fermecat”, de W.A. Mozart, va fi pus în scenă de teatrul brașovean, alături de studenții de la două Universități de Muzică.

În cadrul Studioului Experimental de Operă, va avea loc sâmbătă, 20 iunie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei din Brașov, premiera spectacolului cu opera „Flautul fermecat”, de W.A. Mozart, o producție realizată în triplu parteneriat: Opera Brașov, Universitatea Națională de Muzică București și Facultatea de Muzică a Universității „Transilvania” din Brașov, spune regizorul spectacolului, Anda Tăbăcaru Hogea.

Pianistul Ovidiu Mezei va acompania evoluția celor 15 studenți ai celor două facultăți de muzică. Emoțiile sunt destul de mari, spune reprezentantul artiștilor bucureșteni, Andrei Pleșca, cel care va juca rolul lui Tamino. Emoțiile nu ocolesc nici tinerii artiști brașoveni. Mădălina Bourceanu, de la Facultatea de Muzică a Universității „Transilvania” din Brașov, va juca rolul Paminei.
Prima reprezentație a operei „Flautul fermecat” a avut loc la Theater auf der Wieden din Viena, în anul 1791, în chiar ultimul an de viață al celebrului compozitorului austriac W.A.Mozart.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

EXCLUSIV Primele cărți despre Napoleon, scrise de un dascăl din Șchei. Învățăturile lui Nicola Nicolau către elevii vremii

Sărbătoare și comemorare la Turnul Alb

Related posts
Comments are closed