8:31 am - Wednesday August 15, 2018

EXCLUSIV Directoarea economică a Casei de Pensii Brașov este incompatibilă

274 Viewed Stiri Brasov 0 respond
EXCLUSIV Directoarea economică a Casei de Pensii Brașov este incompatibilă

Stănica Barbu (medalion) nu mai poate deține funcții publice timp de trei ani

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat, în data de 1 iulie 2015, sentința Curții de Apel Brașov, care stabilea că Stănica Barbu, directoarea economică a Casei Județene de Pensii Brașov este incompatibilă. „Respinge contestaţia formulată de reclamanta Barbu Stănica (…) în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate”.

Despre acest subiect am relatat în 5 aprilie 2013, AICI! La momentul respectiv prezentam motivele pentru care Stănica Barbu a fost declarată incompatibilă.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit dispoziţiilor art. 94, alin. (2), lit.c) din Legea nr. 161/2003, „Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate (…) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public“.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

46 de percheziții cu 165 de polițiști, în acest moment, la Brașov!

Brașov CCE 2021: Faculatea de Sociologie face studiul de consum cultural

Related posts
Comments are closed