5:13 pm - Saturday April 18, 5192

Este nevoie de reformă în Educație!

560 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Este nevoie de reformă în Educație!Laura Bratosin, candidat ALDE Brasov pentru Senat, vine cu propuneri concrete în ceea ce priveste reforma în educație. Planul ei se bazează pe axe ce trebuie avute în vedere în crearea unei platforme educaționale și elaborarea unei legislații prin care să pună în practică standardele propuse:

Evaluarea vocațională a copiilor din primii ani de școală și orientarea lor în funcție de abilități.

Consilierea vocațională a copiilor pare un moft, dar cum afli ce carieră li se potrivește? Tinerii sunt împinși, în multe cazuri, de inerție, societate, părinți spre domenii cu care nu au tangențe. Dacă eu simt că îmi face plăcere să desfășor anumite activităţi, cu siguranţă mă voi și pregăti cu ușurinţă pe domeniile respective. Copilul, tânărul trebuie format conform vocației lui și atunci va da randament pe toată perioada vieții lui.

Educație antreprenorială: de mici, să le fie inoculată o cultură financiară

Este necesar ca în educarea tinerei generaţii să se ţină cont și de specificul mediului economic. Educaţia antreprenorială ar putea începe prin învățarea unor termeni de bază, iar primul dintre ei ar putea fi tocmai acela de întreprinzător, care poate fi definit drept o persoană care iniţiază și derulează o acţiune, asumându-și riscurile.

Susținerea educației profesionale

Problema formării și educării profesionale este de mare actualitate în condițiile societății moderne. Tânărul trebuie să fie pregătit nu pentru a face față numai unei anumite profesii, ci pentru întreaga sa carieră profesională în mecanismul schimbărilor care se vor produce. Educarea profesională solicită o muncă educativă susținută, pe temeiul unei pregătiri temeinice teoretice și practice.

Teorie susținută mai mult de practică

Niciodată teoria nu a fost mai interesantă decât practica. Cu toate acestea, granița dintre cele două este adesea foarte mică. Însă, din păcate, în sistemul de învățământ românesc aproape că practica este inexistentă. Trebuie să depășim stadiul de „buchiseală“, stadiul de a învăța pe de rost. Tinerii trebuie să înțeleagă că tot ceea ce se învață în teorie are o conotație practică, materială.

Intensificarea leadership-ului

Ce este Leadershipul? Este o strategie de conducere – în cadrul companiilor – și poate fi abordată și ca o modalitate de educare, modalitate bazată pe responsabilizare, care ajută la motivarea oamenilor spre utilizarea eficientă a resurselor lor.

La facultate să ajungă doar cei cu vocație și orientare spre carieră în științe.

Despre Laura Bratosin

Lista candidaților ALDE Brașov pentru Senat este deschisă de brașoveanca Laura Bratosin, de șase ani director la Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru. De-a lungul timpului a mai lucrat ca organ de control la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Brașov și în industria alimentară.

Laura Bratosin are 43 de ani, este căsătorită și are doi copii. Gândirea pozitivă și spiritul de echipă au făcut-o să aibă convingerea că orice punte, oricât de firavă ar fi, poate fi consolidată, astfel încât să susțină noi construcții. Acum, societatea românească pare să fie acea punte care are nevoie de consolidare.

Sloganul care o definește: „Demnitate și respect în România”.

  •  Comandat de ALDE Brașov
  • COD AEP 11160008

 

 

 

sursa: Este nevoie de reformă în Educație! by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Este nevoie de reformă în Educație!

Update BRAŞOV. Aeroportul – discuții pro și contra în plenul CJ

Related posts
Your comment?
Leave a Reply