3:21 pm - Friday March 19, 8455

Donțu: Reducerea TVA la 19% reprezintă un succes al Opoziției

186 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Donțu: Reducerea TVA la 19% reprezintă un succes al OpozițieiParlamentul României a adoptat săptămâna trecută noul Cod Fiscal. În opinia PNL, acest nou Cod este mult mai bun decât precedentul, iar votul favorabil al parlamentarilor liberali a fost edificator.

Dar, cu toate că liderii PSD își arogă meritele reducerii Taxei pe Valoare Adăugată de la 24% la 19%, în realitate, parlamentarii PNL sunt cei care au avut un rol decisiv în adoptarea acestei măsuri, fiind de fapt inițiatorii acestui amendament, spune deputatul liberal Mihai Donțu.

„Reducerea TVA la 19% reprezintă un succes al Opoziției mai ales că aceasta este o măsură prevăzută și în programul de guvernare al PNL! PNL a reușit, astfel, să aibă o contribuție decisivă în adoptarea actualei reforme fiscale, 46 de amendamente ale PNL fiind admise la Codul Fiscal. Odată adoptat acest Cod Fiscal, trebuie ca Executivul să se asigure de buna implementare a noilor prevederi, o sarcină cam mare pentru un Guvern care nu a fost capabil să facă studii și analize privind sustenabilitatea acestor măsuri. Din păcate, Guvernul Ponta nu a ajuns să încheie un acord cu FMI și Comisia Europeană pe această temă, PNL fiind cel care a prezentat reprezentanților CE argumente economice în favoarea reducerii TVA la 19%”, a de clarat Donțu.

„Constatăm cu mâhnire că PSD și Ministerul de Finanțe s-au opus să prezinte impactul bugetar al măsurilor de relaxare fiscală din noul Cod Fiscal, fapt ce dovedește că partidul condus de Victor Ponta este complet dezinteresat de punerea în aplicare a acestor măsuri. Considerăm că, în acest moment, PSD prin Ministrul de Finanțe Eugen Teodorvici trebuie să ia măsurile necesare pentru a crește gradul de colectare al acestei taxe, astfel încât evaziunea fiscală să poată fi diminuată. Din păcate, putem spune că, astăzi, țara noastră este campioană europeană la neîncasarea TVA, având cea mai mare diferență între TVA care ar trebui încasată și cea efectiv colectată. Noi liberalii susținem aceste măsuri bune prevăzute prin Noul Cod Fiscal, însă apreciem că acestea nu trebuie să fie aplicate de Guvernul Ponta prin sacrificarea  investițiilor publice, fiind necesare și alte măsuri complementare pentru stimularea economiei”,  a mai precizat deputatul liberal.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Grapă și-a prezentat echipa de conducere de la UNPR Brașov

Marile nerealizări ale Parlamentului din această sesiune: s-a pus cruce și pe aeroport și pe autostradă

Related posts
Comments are closed