3:19 pm - Monday February 24, 3316

DNA, pe urmele unei țepe cu fonduri europene

219 Viewed Stiri Brasov 0 respond

DNA, pe urmele unei țepe cu fonduri europeneProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate, a inculpatei Elekes Magda, acuzată de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Procurorii spun ca sunt fapte de înșelăciune (6 infracțiuni), obținere ilegală de fonduri și fals în declarații.

Confrom  rechizitoriului, procurorii spun că, în perioada 2008 — 2012, „inculpata Elekes Magda, prin completarea cererilor de sprijin pe suprafață, înregistrate la A.P.I.A. — Centrul Local Rupea, cu rea-credință, a indus în eroare reprezentanții instituției, declarând în mod neadevărat că este proprietarul și utilizatorul suprafeței de 21,91 hectare teren agricol, situată în localitatea Mărtiniș, jud. Harghita, în scopul de a obține în mod injust sumele de bani aferente. Ulterior depunerii acestor cereri, inculpata a obținut în perioada 2009 — 2013, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură — Centrul Local Rupea, beneficiind în mod nelegal, de suma totală de 150.702,69 lei. În concret, inculpata Elekes Magda, a obținut sumele de bani prin depunerea la dosarele respective de documente false sau obținute în mod fraudulos de la Primăria Mărtiniș”.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 146.220,68 lei reprezentând sume acordate inculpatei Elekes Magda pentru campaniile 2008-2012 și cu suma de 57.236,41 lei, reprezentând sume acordate inculpatei Elekes Magda în campaniile 2013-2014, corespunzător deciziilor emise pentru fiecare an.

Procurorii anticorupție au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra conturilor bancare și asupra unui imobil deținut în coproprietate de inculpata Elekes Magda.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie luată în cauză.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Mașini românești despre care, probabil, mulți dintre noi nu au auzit. Ce automobile se construiau pe vremuri la Brașov

Avertizări de la Protecția Consumatorului pentru perioada de caniculă

Related posts
Comments are closed