3:19 pm - Monday February 24, 3502

Deşi startul sezonului a prins-o în „genunchi”, Steaua speră la grupele Champions League

190 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Deşi startul sezonului a prins-o în „genunchi”, Steaua speră la grupele Champions League

În această seară Steaua debutează în ediţia a 58-a a Ligii Campionilor în compania câştigătoarei eventului Slovaciei, Trencin. La început, Trencin era considerată un adversar comod, dar se pare că nu este atât de simplu. Se considera că datorită faptului că meciul nu se joacă pe stadionul echipei Trencin, va fi un avantaj. Nu vor fi 40.000 de spectatori,  cum se preconiza că ar fi la Trencin, ci doar vreo 11.000 la Zilina, dar în acelaşi timp, Steaua în manşa retur nu va avea suportul publicului pe Arena Naţională.

Experienţa internaţională a steliştilor, net superioară slovacilor de la Trencin
Steaua a disputat 286 meciuri în Europa, 109 câştigate, 80 egaluri şi 97 pierdute (395-364) pe când Trencin (înfiinţată în 1992 şi promovată în prima ligă în 2011) a acumulat numai 8 meciuri în Europa League, 2 victorii, 3 egaluri şi tot atâtea înfrângeri. În palmaresul slovaco-român s-au derulat 8 partide, rezultând 3 victorii româneşti, tot atâtea egaluri şi 2 victorii slovace. Steliştii au evoluat în două rânduri în compania echipei Spartak Trnava, în Liga Campionilor, în septembrie 1968 cu  victorii impărţite, 3-1 pentru Steaua şi 4-0 pentru slovaci iar în august 2012 ambele au revenit slovacilor, 1-0 şi 3-0. Trencin a evoluat de asemenea, în compania Astrei Giurgiu, în turul III preliminar din sezonul 2013/ 14 de care a fost învinsă, 1-3, iar al doilea din România, încheiat la egalitate, 2-2. Steaua nu a mai pierdut în primul tur al unei competiţii europene din sezonul 1986/87, după ce câştigase Cupa Campionilor, fiind depăşită de Anderlecht, 0-3 şi 1-0. Noul antrenor al roş-albaştrilor, Mirel Rădoi, este încrezător în potenţialul echipei de a ajunge în grupele Champions League.

Cele două echipe ar putea intra în teren în următoarele formule de start
Trencin: Semrinec – Klesciok, Cogley, Skovajsa, Madu- Kolwik, Mondek, Lobotka – Jairo, Van Kessel, Edmond. Antrenor, Martin Sevella.
Steaua: Cojocaru – Alcenat (P.Papp), Varella, Toşca, Guilherme- Breveld, Muniru-Chipciu, N. Stanciu, Adi Popa- Tade. Antrenor, Mirel Rădoi.
 

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Török sare excelent la Villach

Handbalistele de la Corona dau startul pregătirilor pentru noul sezon

Related posts
Comments are closed