8:13 am - Tuesday October 23, 2018

Crește cererea de apartamente în Brașov. Ce prețuri sunt dispuși cumpărătorii să plătească?

216 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Crește cererea de apartamente în Brașov. Ce prețuri sunt dispuși cumpărătorii să plătească?Cererea de apartamente a crescut, la nivel național, cu 26% în primele cinci luni ale anului 2015, față de perioada similară a anului precedent. Cel mai mare avans, de peste 50%, a fost consemnat în Iași.

Județul Brașov se situează pe locul al cincilea, cu o creștere de 20%, arată studiul realizat de imobiliare.ro. Conform acestei analize, în Brasov, cautarile de apartamente de pana la 40.000 de euro detin o pondere de 48% din total, in timp ce palierul 40.000-60.000 de euro cumuleaza aproximativ 29% din cerere.

De locuinte cu preturi cuprinse intre 60.000 si 80.000 de euro sunt interesati 16% dintre vizitatorii imobiliare.ro, in timp ce proprietatile mai scumpe de 80.000 de euro ar atrage doar 7% dintre acestia.

Topul realizat de analiștii imobiliari arată că pe locurile următoare în ceea ce privește cererea de apartamente se situează Timiș – 38%, București-Ilfov, cu o creștere de 24%, Cluj (22%), Brașov (20%), și Constanța (12%).

“Conform studiilor noastre, o treime din populația urbană cu acces la internet declară că este interesată să încheie o tranzacție imobiliară, având în vedere că punctul minim al prețurilor, deja atins în majoritatea zonelor, se situează la puțin peste 40% față de punctul maxim atins în 2008. Totuși, așteptările legate de orizontul de timp depășesc șase luni pentru aproape jumătate din cumpărători, ceea ce creează contextul pentru o stabilizare pe termen mediu a prețurilor și în niciun caz o creștere accelerată”, nuanțează Adrian Erimescu, CEO imobiliare.ro.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Liberalii mai fac o tentativă să bage în Senat povestea terenului Aeroportului

Veştea: S-a aprobat finanţarea europeană pentru trei drumuri judeţene. Vezi care sunt acestea

Related posts
Comments are closed