11:46 am - Wednesday August 15, 2018

Corona Braşov s-a reunit şi a început pregătirea noului sezon competiţional

154 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Corona Braşov s-a reunit şi a început pregătirea noului sezon competiţional

Ieri, în jurul prânzului la sala sporturilor „Dumitru Popescu-Colibaşi”, prim divizionara de handbal feminin, Corona,  a sunat adunarea pentru a ataca pregătirile noului sezon al 59-lea al primei ligi.
La comanda antrenorilor Bogdan Burcea şi Dumitru Berbece  au răspuns prezent 23 de sportive, din care 18 senioare şi 5  sportive tinere din echipa de junioare II a clubului, care se vor pregăti cu echipa mare. Atât staff-ul tehnic şi administrativ, cât şi jucătoarele au pornit în pregătiri cu dorinţa de a continua performanţele ultimilor ani când echipa s-a aflat în topul echipelor din campionatul intern.

Optimismul antrenorului Bogdan Burcea
Antrenorul Bogdan Burcea este optimist în obţinerea unor performanţe superioare şi în sezonul ce urmează: „Sunt optimist şi mulţumit la această reuniune. Am adus jucătoare importante, iar asta mă face să fiu aşa. Georgiana Ciuciulete  este o jucătoare importantă care cu siguranţă care va fi una din piesele de bază ale echipei. De Carmen Cartaş ar mai fi de spus, în afara faptului că este o jucătoare  foarte cunscută în Liga Naţională şi care are o mare experienţă, va fi extrem de benefică echipei. Ani Marcu este o handbalistă cu istorie la Corona şi care mereu a fost cu sufletul  alături de această echipă. De asemenea,  vom avea şi junioarele alături de noi, jucătoare pe care va trebui să le creştem cu grijă. Una peste alta avem un lot cu care ne vom bate meci de meci pentru a ieşi de pe teren învingători. Sper ca fetele să înţeleagă că avem un nume de apărat şi că va trebui să dăm totul pe teren pentru ca la final lucrurile să iasă aşa cum ne dorim cu toţii. În acest sezon nu mai avem play-off şi play-out ca să mai avem şansa de a repara  aşa că este nevoie maximă şi de determinare de la un cap la altul. Forţa grupului va trebui să fie principalul nostru obiectiv, să facem o echipă unită şi echilibrată. Cu siguranţă vom încerca să obţinem  un loc cât mai bun, dacă va fi locul 1 sau locul 5 vom vedea”.

Noul căpitam al echipei, Camelia Hotea
La reuniune s-a stabilit ca ştafeta căpitanului de echipă să fie preluată de Camelia Hotea care o înlocuieşte pe Aurelia Brădeanu, plecată de la echipă la campioana ţări CSM Bucureşti. „Preiau ştafeta de la Aurelia Brădeanu şi realizez importanţa  acestui statut în echipă. Suntem în faţa unui sezon nou, un an greu în care va trebui să dăm totul pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Am mare încredere în echipă, avem un lot de jucătoare inteligente  şi dispuse la sacrificii iar asta îmi dă speranţa că va fi foarte bine. Trebuie să demonstrăm că şi «Handbal 100% românesc» poate face performanţă ”.

La Corona mereu se atacă marea perfomanţă
Nou venita la echipă, Georgiana Ciuciulete, este deosebit de mulţumită că a ales Braşovul, la echipa care şi-a dorit performanta: „Mă bucur foarte tare că sunt aici, că am ajuns la echipa  care aderă la performanţă. Voi face totul pentru că  vreau mult de tot să ajungem acolo unde ne dorim aşa că voi pune umărul serios la lucru pentru a atinge performanţa. Am petrecut mulţi ani la Zalău, dar în viaţa unui sportiv vine un moment în care trebuie să lase în urmă ce a fost şi să speculeze capacităţile pe care le are pentru a ajunge la un nivel înalt pentru că vreau foarte mult de la Corona”.

Anişoara Marcu a revenit la Corona cu emoţii
„Revin cu emoţii la Corona şi sunt bucuroasă că pot pune umărul la obiectivele echipei pe care o port în suflet. Braşovul este acasă pentru mine, iar Corona este echipa pe care am susţinut-o de câte ori a fost posibil chiar şi din tribună. Nu mă voi da în lături şi voi face tot ce ţine de mine pentru a o ajuta”.

Programul pregătirilor
Cu acest prilej s-a stabilit programul de pregătire până la începerea campionatului pe 29 august: 14-17 iulie revenirea la efort la sediu, 18-28 iulie  cantonament marin, 6-7 august  turneu de pregătire la Cluj, cu participarea  echipelor SCM Craiova, HCM Rm. Vâlcea, CSM Ploieşti, CSM Bistriţa, Corona Braşov şi gazdele U Cluj. 14-15 august, turneu la Braşov de pregătire cu participarea echipelor  U Cluj, Dunărea Brăila, HCM Rm.Vâlcea şi echipa gazdă Corona Braşov. 20-23 august, turneu internaţional Bucharest Trophy cu participarea campionei Europei, Podgorica, semifinalistei Cupei Campionilor Vardar Skopje,campioana Rusiei,  Rostov Don, HCM Baia Mare, campioana României, CSM Bucureşti şi Corona Braşov.

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Record negativ la startul primei ligi

Baschet: Dora Ardelean a semnat cu Olimpia CSU Brașov

Related posts
Comments are closed