7:45 pm - Wednesday April 24, 2019

Consolidarea relației dintre reprezentanții politici și comunitate

206 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Conferința „Consolidarea relației dintre reprezentanții politici și comunitate” a fost organizată de asociația Grupul pentru Inițiativă Locală (GIL) CORONA, în parteneriat cu Comisia Fulbright România, cu Universitatea „Transilvania” Brașov, Secția Studii Americane, Facultatea de Litere și cu colaborarea Consiliului Județean Brașov. Invitatul principal al organizatorilor fost Joseph Amiri, afiliat prin Programul Fulbright al SUA la Universitatea „Transilvania”din Brașov pentru perioada octombrie 2016 – iunie 2017.

Ca profesionist în domeniul științelor sociale și politice, dl. Joseph Amiri beneficiază de o interesantă experiență în domeniul dezvoltării internaționale, participând timp de mai mulți ani la proiecte pentru comunități locale din țări avansate, ca SUA, dar și mai puțin dezvoltate, precum Ecuador sau Ucraina. A studiat două domenii academice, politică și istorie, absolvind în anul 2011 o prestigioasă universitate americană, University of Maryland, College Park, unde a avut șansa să fie îndrumat, printre alți remarcabili profesori recunoscuți la scară globală, de un bun cunoscător al societăților foste comuniste, în persoana lui Vladimir Tismăneanu, profesor titular la această universitate americană.

Celor prezenți la această conferință le-au fost prezentate practici eficiente de comunicare politică și alte aspecte esențiale legate de relația aleșilor locali cu comunitatea locală.

La întâlnire au participat consilieri locali, județeni, secretari din primării, viceprimari și primari din localități mici și mari ale județului Brașov. Organizatorii și-au propus să continue proiectul cu întâlniri destinate mediului politic, ce se vor desfășura în câteva din localitățile care au avut reprezentanți la această întâlnire, printre care se numără Tărlungeni, Poiana Mărului, Sâmbăta de Sus, Șinca Nouă, Racoș și, nu în ultimul rând, muncipiul Brașov.

 „În absența unor strategii de comunicare profesionalizate și oneste, pentru care pledează în mod consecvent organizatorii conferinței, orice guvernare este una șubredă și ineficientă. Întâlnirea publică organizată de asociația GIL Corona din Brașov și partenerii săi a transmis  ca mesaj principal faptul că o bună comunicare politică nu trebuie privită doar din prisma unei puteri mai mari pentru cetățeni; aceasta comunicare politică este obligatorie pentru o legitimitate reală și o putere mai mare și pentru clasa politică”, a afirmat Joseph Amiri, specialist în științe politice, lector din partea Comisiei Fulbright România.

 


sursa: Consolidarea relației dintre reprezentanții politici și comunitate by mytex.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

BRAȘOV. Remus Borza: „De astăzi sunt indezirabil, risc excluderea din partid”

Victor Ponta, mesaj pe Facebook

Related posts
Your comment?
Leave a Reply