8:33 am - Wednesday August 15, 2018

Consiliul Local Brașov se implică oficial în proiectul aeroportului

250 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Consiliul Local Brașov se implică oficial în proiectul aeroportuluiConsiliul Local Brașov a decis înființarea unei Comisii de negociere cu potenţiali parteneri în vederea identificării unei soluţii pentru continuarea Aeroportului de la Ghimbav, după ce Consiliul Județean a solicitat oficial implicarea municipalității în acest proiect.

Din comisia de negociere a municipiului Brașov fac parte membrii Comisiei de Buget –  Finanțe și a celei Juridice și de Administrație a Consiliului Local, la care se adaugă și cinci reprezentanți din aparatul de specialitate al primarului.

Această comisie va analiza toate  aspectele de asociere şi de colaborare juridică, economică, financiară, patrimonială ori de altă natură pentru realizarea investiției, urmând ca în urma discuţiilor şi concluziilor rezultate să formuleze propuneri pentru a fi înaintate deliberativului spre aprobare. Până la această oră, Consiliul Judeţean a cheltuit aproximativ 20 de milioane de euro pentru aeroport.

„Pentru finalizarea obiectivului vom avea nevoie de aproximativ 50 de milioane de euro, dacă ne raportăm la estimarea de un milion de călători pe an, sau de 30 de milioane de euro, dacă luăm în calcul 400.000-500.000 de călători pe an, o cifră mai realistă în condiţiile actuale”, a explicat vicepreşedintele CJ Braşov, Claudiu Coman.

Cu terenul, tot nu este clar

Până când nu se va clarifica problema terenului, lucrările la acest obiectiv nu vor putea continua. Astfel, în ceea ce privește demersurile legislative de „recuperare” a părții de teren de 200 de hectare a aeroportului – care a reintrat în proprietatea Institutului Cartofului în iunie anul trecut, ținând cont că investiția nu a fost realizată în termen de 5 ani – prin amendarea  Legii 197 din 2009 și prelungirea termenului de la 5 la 15 ani, ar putea intra într-un nou blocaj. Vezi aici de ce.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

FOTO Cum va arăta viitorul cartier de blocuri Coresi

Mobilitatea urbană și conectivitatea cu restul țării, prioritățile Consiliului Județean Brașov

Related posts
Comments are closed