11:47 pm - Thursday April 25, 2024

Consiliul Concurenței a lansat în dezbatere publică ghidul privind conformarea cu regulile de concurență

831 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Consiliul Concurenței a anunțat, astăzi, că a lansat în consultare publică „Ghidul privind conformarea cu regulile de concurenţă” cu scopul de a explica modalitatea în care companiile pot realiza şi implementa efectiv un program de conformare cu regulile de concurenţă.

„Ghidul vine în sprijinul mediului de afaceri prin evidenţierea beneficiilor unui astfel de program de conformare, precum şi a riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei, adresându-se tuturor companiilor: corporaţii multinaţionale sau întreprinderi mici ori mijlocii. O atenţie deosebită este acordată IMM-urilor, întrucât acestea deţin mai puţine resurse ce pot fi folosite în scopul achiziţionării de servicii de consultanţă pentru realizarea unor programe de conformare”, se arată în comunicatul de presă al Consiliului Concurenței.

Documentul este structurat în şase capitole care prezintă atât aspecte de ordin general privind concurenţa (ex.: rolul concurenţei, cadrul de reglementare, costuri ale neconformării), cât şi elemente referitoare la crearea şi implementarea efectivă a unui program de conformare.

Ghidul nu stabileşte un set unic de criterii şi nu impune un model limitativ pentru programul de conformare. „Fiecare companie trebuie să aibă în vedere factori precum prezenţa geografică, obiectul de activitate, nivelul lanţului comercial unde activează, natura produsului/serviciului, condiţiile de piaţă, intensitatea interacţiunii cu ceilalţi concurenţi, relaţiile contractuale cu terţii sau specificul organizaţional”, precizează Consiliul Concurenței.

Un program de conformare este un set de reguli, aprobate de conducerea unei companii, pe care angajaţii acesteia, nu doar persoane cu funcţii de conducere, şi orice alte persoane însărcinate cu reprezentarea intereselor acestora, trebuie să le respecte pentru a nu încălca legislaţia în domeniul concurenţei.

 

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

ANAF a amendat service-urile auto cu 1,224 milioane de lei

Brașov. 566 de locuințe au fost construite și date în folosință în județ, în trimestrul I din 2017

Related posts
Your comment?
Leave a Reply