1:18 pm - Friday March 29, 2024

Consiliul Concurenţei a descoperit că unele companii au „comportamente similare unora deja sancționate”

741 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat, astăzi, într-un interviu acordat Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres, că instituţia a descoperit în cadrul investigaţiilor pe care le efectuează că unele companii din România au comportamente similare celor deja sancționate.

„Suntem o instituție cu o reputație bună, predictibilă, știi la ce să te aștepți și, până la urmă, companiile ne apreciază și ne văd ca pe un arbitru serios și independent în piață. Acestea sunt lucrurile pozitive pe care le percep eu din interacțiunea cu ei. Acum aceasta înseamnă că toată lumea înțelege regulile de concurență și le aplică? Nu. Pentru că uneori rămân surprins, că deși avem multe cazuri, dăm multe sancțiuni, le mediatizăm, batem toba cât de mult se poate și totuși descoperim comportamente similare unora care au fost sancționate. Te gândești că oamenii ar trebui să știe. Ori știau dar nu le-a păsat și au zis că e mai important câștigul, indiferent dacă mă prind sau nu, ori poate că și noi trebuie să explicăm mai bine regulile”, a arătat Bogdan Chiriţoiu.

Îmbucurător este faptul din ce în ce mai multe firme anchetate își recunosc vina. „Amenda poate fi redusă cu până la 30% din nivelul de bază, dacă ei recunosc înainte de finalizarea investigației sau 20% dacă recunosc parțial. Dar, dacă vin după ce noi am muncit și am făcut raportul și suntem în faza finală a audierii, atunci le acordăm numai 15% dacă recunosc total și 10% dacă recunosc parțial”, a explicat oficialul.

Anul trecut, 93 de companii au recunoscut că au încălcat legea, din 120 de companii sancționate.

 

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare din Egipt a cumpărat 120.000 de tone de grâu din România

Programul Start Up Nation, atractiv pentru brașoveni

Related posts
Your comment?
Leave a Reply