10:51 am - Thursday March 28, 2024

Concurs de elicoptere radiocomandate outdoor, la Sânpetru

542 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Concurs de elicoptere radiocomandate outdoor, la SânpetruAeroclubul Braşov ’’Iosif Șilimon’’ anunță organizarea concursului de elicoptere radiocomandate outdoor, ’’Cupa ZIZIN’’, ediția III-a, eveniment ce se va desfăşura în perioada 18-19 iulie 2015, la Aerodromul Sânpetru.

Această manifestare este un prilej de întâlnire a pasionaților de elicoptere radiocomandate din întreaga țară, iar pentru public, un veritabil spectacol la înălțime.

Vor avea loc, atât demonstrații, cât şi zboruri de plăcere cu aceste aparate de zbor. Cei mai buni piloți, însă, vor participa la concursul de pilotaj.

Aparatele de zbor înscrise în concurs vor fi evaluate și din punct de vedere al design-ului, la această categorie fiind desemnat Mister Heli.

Cupa ZIZIN’’ este unicul eveniment din România dedicat pasionaților de elicoptere radiocomandate outdoor, mai exact, al celor care îşi demonstrează măiestria în pilotajul lor. Această competiție singulară a devenit o tradiție pentru Brașov. Se află la cea de-a treia ediție având în vedere succesul înregistrat de edițiile anterioare, organizate în 2013 și 2014, în Sânpetru.

Elementul de noutate al acestei ediții este reprezentat de simulatorul de zbor pus la dispoziție de organizatori publicului pe întreaga perioadă de desfășurare a concursului.

„A pilota un elicopter radiocomandat pare a fi joacă de copil. J În realitate, menținerea și manevrarea unui aparat în zbor presupune mult exercițiu, îndemânare și cunoștințe tehnice de specialitate. Acele persoane din public care vor alege să simuleze un zbor la punctul amplasat în cadrul concursului vor înțelege că această activitate nu este ușoară, iar cultivarea ei presupune studiu și multă implicare. J Evenimentul, însă, se dorește a fi nu doar un open al pasionaților de machete de zbor din întreaga țară, ci și un punct de atracție pentru public către aparatele de zbor radiocomandate și, de ce nu, pragul de lansare al unora dintre ei în această activitate. Îi așteptăm, așadar, cu mic, cu mare, pe toți aceia care vor dori să urmărească un adevărat spectacol la înălțime.” declară Vasile-Petre Pop, Profesor organizator, Instructor de Aeromodelism la Palatul Copiilor Brașov

Programul competiţiei

Ediția din acest an a Cupei ZIZIN” se va desfăşura la Aerodromul din Sânpetru, strada Preventoriului nr. 1, conform următorului program:

Sâmbătă, 18 iulie 2015:

  • 10:00 – 10:15 Deschiderea oficială;
  • 10:15 – 12:00 Înregistrarea participanților. Zbor de voie;
  • 12:00 – 14:00 Antrenament oficial;
  • 14:00 – 15:00 Pauză/zbor de voie;
  • 15:00 – 15:15 Ședință tehnică;
  • 15:15 – 16:00 Evaluare pentru Mister Heli 2014 şi sisteme de siguranță pentru concurs;
  • 16:00 – 18:00 Manşa I;
  • 18:00 – 20:00 Manşa a II-a;
  • 20:00 – 23:00 Sesiunea Zbor de noapte.

Duminică, 19 iulie 2015:

  • 10:00 – 12:00 Sesiune demonstrativă de zbor;
  • 12:00 – 13:00 Festivitatea de premiere.

 ’’Cupa ZIZIN’’, concurs de pilotaj, dar şi de frumusețe a elicopterelor RC

Concursul se va desfăşura pe două secţiuni: Îndemânare şi pricepere la pilotaj, respectiv, Concurs de frumuseţe a elicopterelor înscrise în concurs.

La prima probă, programul obligatoriu este compus din 6 figuri acrobatice și aterizare la punct fix.

La cea de-a doua probă, juriul va aprecia calitatea vopsirii modelului şi a înmatriculării lui (dacă este cazul), dar şi soluţiile tehnice personale adoptate, dacă acestea există.

Aparatele de zbor, înscrise în concurs, sunt definite în conformitate cu regulamentul Federației Aeronautice Internaționale, în vigoare.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Spărgători de mașini și de locuințe, arestați

Protest la Brașov pentru ridicarea imunității soldaților americani

Related posts
Comments are closed