5:11 pm - Wednesday March 21, 2018

Concert de orgă cu accente italieneşti la Biserica Neagră

151 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Concert de orgă cu accente italieneşti  la Biserica Neagră

Organistul italian Enrico Presti va concerta astăzi, de la ora 18.00, în cadrul stagiunii concertelor de orgă de la Biserica Neagră. În centrul programului interpretat se vor afla lucrări ale compozitorilor italieni Ottorino Respighi şi Antonio Certani. Seara va fi completată de muzica lui Jean Sibelius, de la a cărui naştere se aniversează 150 de ani.
Enrico Presti a obţinut diploma de orgă, sub îndrumarea profesorului Wladimir Matesic, la Universitatea din Bologna, urmând apoi cursuri de măiestrie cu Marju Riisikamp, Olivier Latry, Peter Planyavsky şi Hans-Ola Ericsson. În activitatea sa de organist a concertat în Italia, Elveţia, Finlanda, Marea Britanie, Franţa, Austria, Suedia, Rusia şi Cehia. De-a lungul timpului a fost directorul mai multor festivaluri internaţionale de muzică, printre care şi „Organi Antichi, un patrimonio da ascoltare” din Bologna sau „Musica Coelestis” (Ferrara).
Biletul de intrare este de 10 lei, copiii cu vârsta mai mică de 7 ani şi elevii (în baza carnetului de elev) beneficiind de gratuitate.

 

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Au început înscrierile la cele 18 facultăţi din Braşov: La un loc bugetat, unul cu plată

Festivalul „A fost odată”, eveniment de fundraising pentru Spitalul Clinic de Copii

Related posts
Comments are closed