5:13 pm - Saturday April 19, 3597

Cei mai buni biatlonişti ai lumii vin în august la Cheile Grădiştei

423 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Cei mai buni biatlonişti ai lumii  vin în august la Cheile Grădiştei

Judeţul Braşov va găzdui în curând o nouă competiţie de anvergură, în perioada 24-30 august la Cheile Grădiştei urmând a avea loc Campionatele Mondiale de Biathlon de Vară – Seniori şi Juniori, fete şi băieţi, la care sunt aşteptaţi aproximativ 500 de sportivi şi oficiali din întreaga lume. Vor concura biatlonişti din peste 30 de ţări, cele mai importante naţiuni de pe harta acestei discipline urmând a fi prezente, amintind aici Franţa, Suedia, Polonia, Elveţia, China sau Coreea, ultima chiar gazdă a viitoarei ediţii a Jocurilor Olimpice de Iarnă. „Delegaţia Ucrainei se află deja la Cheile Grădiştei în pregătire, locaţia este gata de competiţie. Este pentru prima dată după Revoluţie când România organizează un campionat mondial. Toate echipele vor fi cazate în complex, nefiind nevoite să facă naveta, ceea ce reprezintă un mare avantaj. Accesul publicului se va face gratuit şi sperăm să avem parte de un număr cât mai mare de spectatori. La anul avem o altă competiţie de nivel ridicat şi sperăm să ne facem treaba cât mai bine pentru a fi şi noi o părticică din tot ceea ce înseamnă promovarea imaginii României”, a declarat Puiu Gaspar, secretar general al Federaţiei Române de Schi-Biatlon. Bugetul estimat al competiţiei se ridică la aproximativ 2.000.000 de lei, iar probele ce vor putea fi urmărite de iubitorii sportului sunt sprintul, pursuitul şi ştafeta mixtă.
Lotul echipei României va fi stabilit după terminarea Campionatelor Naţionale din luna iulie, o repetiţie numai bună pentru sportivi şi organizatori, iar obiectivele impuse de conducerea federaţiei înseamnă doi sportivi care să reuşească o clasare pe primele 6 poziţii. „Pentru o cât mai bnună organizare, la nivelul judeţului Braşov s-a constituit un grup de lucru, aşa cum s-a întâmplat şi în 2013, la FOTE. Dorim să oferim cele mai bune condiţii, de la siguranţă până la siguranţa alimentaţiei, astfel că vor fi implicate Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Tineretului şi Sportului, federaţia de specialitate, dar şi Direcţia Sanitar Veterinară sau Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor”, a explicat prefectul Mihai Mohaci.

„Avem nevoie de cât mai multe evenimente internaţionale”
Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a vizitat ieri Braşovul şi a luat parte la o o şedinţă de lucru privind organizarea Campionatului Mondial de Biathlon de Vară, prilej cu care şi-a expus încă o dată strategia pe care încearcă să o implementeze de când a fost instalată în funcţie. „Este un an extrem de important pentru sportul românesc, fiind an preolimpic. Trebuie să calificăm sportivii şi echipele la Olimpiada de la anul, iar un alt obiectiv important este acela de a organiza cât mai multe evenimente internaţionale. Am încurajat federaţiile să încerce să convingă forurile europene şi mondiale că suntem capabili de acest lucru. În această vară mai avem şi Campionatele Europene de kaiac-canoe, care vor avea loc la Bascov, în judeţul Argeş. La modul general, munca mea este îndreptată către trei mari puncte: promovarea sportului de masă, susţinerea sportului de performanţă şi infrastructura”, a spus Gabriela Szabo, care a mai precizat că îşi doreşte un fenomen de descentralizare, prin care cluburile şi bazele sportive să fie preluate de către autorităţile locale.

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

A şaptea ediţie a Cupei „Mihai Ivăncescu” debutează mâine

Victorie pentru Steaua în primul meci cu Rădoi pe banca tehnică, cu Zărneștiul

Related posts
Comments are closed