5:14 pm - Wednesday March 21, 2018

CE trebuie să dea avizul vânzării terenului pentru Korona Mall

250 Viewed Stiri Brasov 0 respond

CE trebuie să dea avizul vânzării terenului pentru Korona MallMichal Solowow, al treilea cel mai bogat polonez, aşteaptă aprobarea de la Comisia Europeană pentru a-şi vinde participaţia din Echo Investment, companie prin care intenţiona să construiască Korona Mall la Braşov.

Comisia Europeană va lua o decizie luna aceasta cu privire la achiziţia a 41,6% din dezvoltatorul polonez Echo Investment de către două fonduri americane, informează publicaţia specializată Property Investor Europe News.

Echo Investment este prezentă şi pe piaţa din România, unde avea în plan construcţia unui centru comercial la Braşov.

Cele două fonduri care vor să intre în acţionariatul Echo Investment sunt PIMCO, cel mai mare fond mutual de obligaţiuni, şi Griffin Real Estate, parte din Oaktree Capital Management, firmă de gestionare a activelor şi specializată în strategii de investiţii alternative. Preţul pe care cele două fonduri americane îl vor plăti este de 300 de milioane de euro.

Cele trei părţi au semnat un acord la sfârşitul lunii februarie, însă giganţii americani vor o felie mai mare din compania poloneză. Vor să ajungă la un pachet de acţiuni de 66%. Capitalizarea de piaţă a Echo Investment este de circa 700 de milioane de euro, iar valoarea proprietăţilor din portofoliu se ridică la 1,5 miliarde de euro.

„Următorul pas este să facem apel la ceilalţi investitori să vândă până la 66% din Echo Investment. Nu intenţionăm să cumpărăm 100% din companie şi nici nu vrem să o delistăm”, se arată într-o declaraţie a celor două fonduri.

Polonezii au cumpărat în 2007 terenul fabricii Fartec (fosta Fabrică de ARTicole TEhnice din Cauciuc) din Braşov cu 24 de milioane de euro. În 2008, a fost anunţată construcţia unui mall de 150 de milioane de euro pe trenul de patru hectare, însă planurile au tot fost amânate. În 2012 compania a mai cumpărat două loturi de teren, cu o suprafaţă combinată de 9.000 de mp, din apropierea fostei fabrici, după care au semnat cu retailerul Carrefour pentru ancora mall-ului Korona. Lucrările de construcţie nu au fost încă demarate.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Varianta finală a Master Planului de la Transporturi a fost trimisă la Bruxelles. Iată investițiile prinse pentru Brașov!

Peste 1 milion de vizitatori au trecut pragul mall-ului Coresi din Braşov în prima lună de funcţionare

Related posts
Comments are closed