5:13 pm - Monday April 18, 9318

Carte şi muzică, în Piaţa Sfatului

500 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Carte şi muzică, în Piaţa Sfatului

Începând de mâine şi până pe 20 iulie, în Piaţa Sfatului, va avea loc cea de-a patra ediţie a „fEstivalului de cArte şi muzică”. Acesta este o manifestare culturală ce va reuni cele mai importante edituri, case de discuri din ţară şi străinătate, care îşi vor expune producţiile pe Aleea Cărţii amenajată în Piaţa Sfatului. Festivalul a devenit deja un reper cultural tradiţional al lunii iulie, unde atmosfera istorică din Piaţa Sfatului se întâlneşte cu spiritul verii, cu imaginaţia şi buna dispoziţie, iar deschiderea oficială va avea loc astăzi, de la ora 12.00. „Este un festival important pentru municipalitate, deoarece ne-am implicat în susţinerea şi promovarea lecturii în rândul tinerilor. Acest eveniment atrage cu siguranţă şi tinerii, fiindcă actul de lectură este combinat cu cel de muzică sau poezie. Cred că este important să susţinem acest festival într-un număr cât mai mare”, a precizat viceprimarul Braşovului Adina Durbacă.

Rona Hartner şi Zuralia Orchestra lansează azi „The Balkanik Gospel” în Piaţa Sfatului
Festivalul este înscris în campania „Braşov 2021 – Capitală Europeană a Culturii – Oraş candidat”, iar iubitorii de carte şi muzică vor avea la dispoziţie începând de astăzi de la prânz peste 35 de standuri cu lucrări din diverse domenii. De asemenea, diseară, de la ora 20.00, va avea loc concertul de lansare al albumului „The Balkanik Gospel”, un proiect complet nou al Ronei Hartner alături de Zuralia Orchestra. De asemenea, pe durata festivalului vor avea loc lansări de carte şi muzică, culminând în zilele de sâmbătă şi duminică cu spectacole dedicate folkului şi muzicii tradiţionale româneşti. „Abundenţa editorială şi discografică reunită în cadrul festivalului a fost dublată de fiecare dată de nenumăratele lansări, recitaluri şi, desigur, de spectacolele care dau amprenta distinctă a manifestării culturale de la Braşov. Sperăm să avem parte şi de vreme bună, fiindcă anul trecut vremea nu prea a ţinut cu noi, astfel că la ediţia din acest an a fost destul de greu să convingem editurile să revină, temându-se că vor avea vânzări destul de mici”, a explicat Virgil Oniţă, preşedintele Asociaţiei Libris Cultural, organizatoare a evenimentului.

Cine sunt invitaţii din acest an
La ediţia din acest an, vor fi prezenţi pe scena festivalului şi Trupa Coco, Marius G. Dragomir, Adrian Ivaniţchi, Dinu Olăraşu, Marius Baţu, Oana Lianu, Maria Lobonţ, Ana Toncean Crişa, Mihaiu Emil şi Taraful „Ardealul”, Rodica Stan, Ioana Bozga, Lucia Potra, Cvintetul Anatoly, Ansamblul Măgura Codlea şi Ansamblul Artistic „Mureşul” cu soliştii: Dorina Oprea, Mariana Sântean Faghiura, Narcisa şi Teodor Ţogorean, Dorina Grad etc. De asemenea, se vor întâlni cu cititorii scriitorii braşoveni: Doru Munteanu, Adrian Lesenciuc, Laurenţiu Tudor, Constantin Mărcuşan etc. precum şi autorii invitaţi: Ionel Simota, Cornel Samoilă, Nicolae Băciuţ, Angela Bîrsan, Teofil Mihăilescu, Natu Florin, Alexandra Gheorghe, Maria Stati, Gabriela Hornoiu, Mihaela Beleaua, Carmen Ivanov etc. Nu în ultimul rând, ca un element inedit, anul acesta, Festivalul va găzdui pe scenă recitaluri de poezie, demonstraţii de arte marţiale şi Chi Kung.
„fEstivalul de cArte şi muzică” este organizat de Asociaţia Culturală Libris Braşov în parteneriat cu Primăria Braşov care a cofinanţat evenimentul cu suma de 36.000 de lei, bugetul total al acestuia fiind de 150.000 de lei.   
 

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Atenție! Escrocii au inventat o nouă metodă de a da țepe, cu mașini second-hand

Dansatorii de la Şinca au făcut spectacol în Germania

Related posts
Comments are closed