3:19 pm - Wednesday February 24, 3554

Capacitatea la Matematică: „Cele mai simple subiecte din câte am văzut eu până acum la acest examen”

179 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Capacitatea la Matematică: „Cele mai simple subiecte din câte am văzut eu până acum la acest examen”

Socoteala de-acasă s-a cam potrivit cu cea de la examen, dacă ar fi să ne luăm după Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov şi după convingerile elevilor de la Şcoala 5 care au susţinut proba de matematică la examenul de Evaluare Naţională. Elevii au ieşit cu zâmbetul pe buze din sală şi sunt încrezători că vor obţine note foarte mari la această disciplină.
Miercuri dimineaţa a avut loc proba la disciplina Matematică la Evaluarea Naţională, examenul de capacitate cum se numea înainte. Dacă, de obicei, aceasta era proba de foc pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, de această dată subiectele nu au fost atât de dificile ca în anii trecuţi. „A fost destul de uşor, mi-a plăcut că au fost nişte probleme chiar uşoare, după părerea mea”, spune un băiat care a ieşit printre primii de la examen. „A fost destul de simplu, adică subiecte destul de uşoare. Sper să iau 10, cred că o să iau o notă mare”, spune şeful de promoţie. „A fost destul de ok. Am avut câteva greşeli, chiar două, în rest m-am descurcat şi sper să iau o notă foarte bună”, crede o fată.
„A fost de două ori mai uşor decât a fost la simulare, dacă ştiai puţin materia, rezolvai tot", a spus şi un elev de la Şcoala 27, la ieşirea din sala de examen. „Dacă la simulare am luat 7.00, acum cred că iau 9.00. Se puteau rezolva într-o oră. Au fost subiecte uşoare, nu mă aşteptam, dar mă bucur”, a aprobat un coleg de al său.

Părinţii nu s-au mişcat din faţa sălilor de examen
Au fost emoţii mari în rândul elevilor, dar părinţii veniţi să afle ce au făcut odraslele lor au stat ca pe ace şi au trăit examenul mult mai intens decât copiii. „Greu! Emoţii, emoţii, emoţii, dar cu încredere că ştim ce am investit în ei, cum s-au pregătit şi Şcoala 5 e o şcoală cu performanţă”, spune un consilierul local Mihai Tarbă, al cărui fiu a învăţat la Şcoala 5. „Dacă avem emoţii? Foarte mari, şi de partea noastră, dar sunt convins că cele mai mari sunt de partea lor, că ei nu sunt obişnuiţi încă cu astfel de etape”, spune un alt tată.

Ce subiecte s-au dat
La primul subiect, elevii au avut de făcut câteva calcule simple, să găsească cel mai mare număr natural dintr-un interval, să calculeze perimetrul unui pătrat, să calculeze un unghi dintr-un cub şi să citească dintr-o diagramă câţi elevi au luat nota 10 la teza la matematică. La subiectul al doilea candidaţilor li s-a cerut să deseneze un paralelipiped dreptunghic, să calculeze o medie aritmetică, să pună o problemă în ecuaţie şi să o rezolve, să calculeze o valoare a unei funcţii simple şi să reprezinte grafic funcţia şi să calculeze valoarea unei expresii ceva mai complexe. La cel de al treilea subiect, cel de geometrie, elevilor li s-a cerut să determine mai multe valori ale laturilor şi unghiurilor unui triunghi format în interiorul unui dreptunghi, la primul punct. La cel de al doilea punct elevii au avut de calculat lungimea unui segment format într-o piramidă, să calculeze cantitatea de vopsea necesară pentru acoperirea suprafeţei laterale şi un unghi între două din planele piramidei. Rezultatele vor fi afişate vineri, când se vor depune şi contestaţiile iar marţi, 30 iunie, se vor afişa rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor.

Prezenţă de 97%
Din 3.711 elevi din judeţ înscrişi la Evaluarea Naţională, la toate probele de examen s-au prezentat 3.604 candidaţi. Luni, ei au susţinut examenul la Limba şi Literatura română, marţi – cei de naţionalitate maghiară sau germană – au dat proba de Limba şi Literatura Maternă, iar miercuri a fost ultima probă, cea la matematică. „Astăzi am avut proba de matematică, a treia probă de concurs la Evaluarea Naţională. A decurs în condiţii normale, copiii au fost degajaţi, subiectele au fost – zic eu – cele mai simple din câte am văzut eu până acum la acest examen”, a declarat ieri Victor Vijoli (foto), inspector şcolar general adjunct IŞJ Braşov.

Capacitatea la Matematică: „Cele mai simple subiecte din câte am văzut eu până acum la acest examen”
 

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Alifia de drăgaică

De ce să nu pui roşiile în frigider

Related posts
Comments are closed