11:46 am - Wednesday August 15, 2018

„Canciones, danzas y recuerdos” – recital de chitară la Castelul Bran

172 Viewed Stiri Brasov 0 respond
„Canciones, danzas y recuerdos” - recital de chitară la Castelul Bran

Chitaristul Costin Soare (foto) va susţine, sâmbătă seară, la orele 20.00, un concert la Castelul Bran. Cu o bogată experienţă artistică şi didactică, artistul propune iubitorilor de gen concertul „Canciones, danzas y recuerdos”, o paletă bogată de partituri ale celor mai frumoase cântece şi dansuri din Spania şi America Latină (Argentina, Brazilia, Paraguay şi Cuba).
Precum în proza scurtă a unor scriitori ca Garcia Marquez sau Cortázar, miniaturile ce vor fi prezentate în concert ţes o delicată pânză de păianjen, în care se prind emoţii, întâmplări, amintiri, alcătuind scurte istorii muzicale: un vals fără nume („Valsa sem nome”), un cântec de leagăn („Canción de cuna”), o barcarolă dedicată unei fetiţe de 5 ani („Julia Florida”), o bossa-nova plină de umor („Bossa in re”) şi multe alte surprize sonore.
Costin Soare a susţinut recitaluri şi concerte atât în ţară, cât şi în străinătate (Germania, Franţa, Ungaria, Marea Britanie, Japonia). Este absolvent al cursurilor de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama – Glasgow (UK), iar în urmă cu câţiva ani şi-a finalizat studiile la Universitatea de Educaţie (Departamentul de Muzică) din Sapporo, Hokkaido, Japonia, ca bursier al guvernului japonez. Chitaristul este, de asemenea, profesor la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” şi colaborator al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A predat la Colegiul Anniesland din Glasgow şi la Cumbernauld Music Trust Centre. Costin Soare cântă pe instrumente create de lutieri valoroşi din România: o lăută semnată Gyorgy Lorinczi şi o chitară de Alexandru Marian.
Concertul va fi structurat în două părţi, a câte 25 de minute fiecare şi o pauză cu durata de 20 de minute. Preţul unui bilet este de 30 de lei şi poate fi achiziţionat, până în ziua concertului, de la casieria Castelului Bran.
 

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Proiect pentru reducerea analfabetismului la Hârseni

Simulacre ale familiei actuale. De ce rămân oamenii în căsnicii nefericite…

Related posts
Comments are closed