5:22 pm - Friday July 21, 2226

Braşovul, printre judeţele cu peste 50% grad de risc educaţional

6724 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Braşovul, printre judeţele cu peste 50% grad de risc educaţional

Braşovul se află pe locul al IV-lea la nivel naţional în ceea ce priveşte procentul de şcoli încadrate în clasa 1 şi 2 de risc educaţional.

Acest lucru înseamnă un risc crescut de abandon şcolar, o pondere mare de cadre didactice necalificate şi un grad ridicat de marginalizare al localităţii.

Conform unui studiu efectuat la nivel naţional, citat de Ziarul de Iaşi, mai mult de o treime dintre şcoli şi grădiniţe (36%) , majoritatea din zone rurale ale României, se confruntă cu probleme educaţionale grave şi foarte grave.

Județele cu cele mai mari procente de școli încadrate în clasa 1 sau 2 de risc educațional sunt Vaslui (69%), Mureș (60%), Iași (57%), Brașov (53%), Botoșani (49%), Sibiu (47%), Bacău (45%) și Dolj (39%).

Ceea ce înseamnă că tot mai mulţi elevi din comunităţile sărace abandonează şcoala, iar cei care merg la şcoală suferă de analfabetism funcţional, adică nu sunt capabili să înţeleagă ceea ce citesc sau li se explică.

Potrivit celui mai recent raport de țară în ceea ce privește rata alfabetizării populației, realizat de ELINET, România este pe penultimul loc în UE, cu peste 35% dintre elevii de clasa a IV-a demonstrând probleme serioase la citit.

Foto: antena3.ro

sursa: Braşovul, printre judeţele cu peste 50% grad de risc educaţional by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Institutul Matei Balș a confirmat prezența meningococului la tânărul decedat săptămâna trecută la Spitalul Clinic de Copii

Din iulie, fără zone inundabile

Related posts
Your comment?
Leave a Reply