11:36 am - Wednesday August 15, 2018

Brașovul mai are doi „Eroi ai Comunității”

255 Viewed Stiri Brasov 0 respond

 

Brașovul mai are doi „Eroi ai Comunității”Doi angajati ai ISU Brașov au primit, astăzi, din partea Autorității Teritoriale de Ordine Publică Brașov titlul de „Erou al Comunitatii” pentru activitatea lor in  anul 2014. Ei au fost recompensati cu diplome si plachete omagiale.

Este vorba despre plutonierul major Ilie Șerban Gheorghe, care lucrează ca subofițer operativ principal la Detașamentul 1 Pompieri Brașov din septembrie 2006. A participat la nenumărate intervenții, acțiuni de descarcerare și deblocări de persoane, evidențiindu-se prin modul exemplar în care și-a îndeplinit misiunile. El s-a remarcat în cadrul lotului reprezentativ al ISU Brașov la Competiția națională de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat, fiind premiat cu titlul de „Cel mai bun paramedic”. Printre acțiunile sale de intervenție s-a numărat cea din iunie 2014, când îndeplinind funcția de paramedic pe autospeciala SMURD tip B, a fost solicitat la un accident rutier produs între două autovehicule, în urma căruia au rămas încarcerate trei victime. Având în vedere gradul mare de avariere a autovehiculelor și faptul că se înnoptase, intervenția a fost dificilă. Subofițerul a dat dovadă de experiență, profesionalism și mult tact la această situație de urgență colaborând foarte bine cu echipajul de descarcerare. În 10 septembrie 2014, subofițerul s-a deplasat la accidentul rutier produs pe Valea Bogății, soldat cu rănirea gravă a trei persoane. Și de această dată militarul a fost apreciat pentru calmul, priceperea și îndemânarea de care a dat dovadă în stabilizarea victimelor și transportarea acestora de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brașov.

Cel de al doilea brașovean recompensat este plutonierul major Croitoru Săndel Ștefan, încadrat ca subofițer operativ principal la Detașamentul 1 Pompieri Brașov, începând din noiembrie 2007. El a lucrat pe autospecialele de intervenție cu apă și spumă, ambulanțele SMURD tip C (terapie intensivă) și tip B, participând la nenumărate intervenții, deblocări și incendii, acesta fiind evidențiat pentru stăpânirea de sine în îndeplinirea misiunilor încredințate. Una din intervențiile mai deosebite la care s-a făcut remarcat a fost cea din 5 octombrie 2014, când acesta a acordat primul ajutor unei fetițe de 4 ani care prezenta arsuri pe 20% din corp, în urma incendiului izbucnit acasă, la Tărlungeni. Subofițerul s-a remarcat și la accidentul rutier produs pe podul de pe strada Hărmanului, unde în urma unei coliziuni dintre două autovehicule, două persoane au suferit răni profunde, fracturi de bazin și de stern. Militarul a fost apreciat pentru priceperea și îndemânarea de care a dat dovadă pentru stabilizarea victimelor și transportarea lor la spital. În momentul de față, subofițerul își desfășoară activitatea în cadrul ISU București – Ilfov, fiind mutat la cerere.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Avertizări de la Protecția Consumatorului pentru perioada de caniculă

FOTO Un soldat american beat, la volanul unui jeep militar, a provocat un accident pe drumul de Poiana Brașov

Related posts
Comments are closed