12:02 am - Friday December 6, 2019

BRAŞOV. Trei candidaţi pentru fotoliul de primar la Râşnov

291 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Trei candidaţi s-au înscris în cursa pentru funcţia de primar al Râşnovului la alegerile parţiale din 11 iunie, aceştia fiind, în ordinea depunerii dosarelor la Biroul Electoral de Circumscripţie Râşnov, Liviu Butnariu (PNL), Daniel Diaconu (PER) şi Marius Lungu (independent). Era aşteptată şi cea de-a patra candidatură, a PMP, dar decizia anunţată public joia trecută de deputatul Valeriu Steriu a venit prea târziu şi popularii nu s-au încadrat în termenul de strângere a semnăturilor.
Termenul l-mită pentru depunerea candidaturilor a fost luni, 22 mai, ora 24.00, iar potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Râşnov, judecătorul Alina Tocanie, în urma verificării fiecărui dosar în parte, cu privire la fiecare dintre cei trei candidaţi au fost constatate îndeplinite condiţiile legale, astfel că au fost emise hotărârile nr. 1 şi 2 din data de 20 mai şi hotărârea nr. 3 din data de 21 mai, prin care au fost admise candidaturile acestora. Potrivit acestor hotărâri, toţi cei trei candidaţi au depus liste ce cuprindeau mai mult de 500 de susţinători, acesta fiind minimul admis lege.
Potrivit legislaţiei, urmează ca, după expirarea termenelor prevăzute de lege pentru formularea de contestaţii şi în situaţia în care nu se va depune niciuna, în prezenţa majorităţii membrilor, Biroul Electoral de Circumscripţie va emite, până cel mai târziu mâine, 26 mai, procesul-verbal de constatare a rămânerii definitive a candidaturilor.
Cei trei competitori vor intra apoi în campania electorală, programată pentru perioada 27 mai – 10 iunie (ora 7.00), urmând ca în 11 iunie, râşnovenii să se prezinte la urne pentru a alege primarul.

BRAŞOV. Încă doi candidaţi înscrişi oficial în cursa pentru Primăria Râșnov

BRAȘOV. Primul candidat înscris oficial în cursa pentru Primăria Râșnov

 


sursa: BRAŞOV. Trei candidaţi pentru fotoliul de primar la Râşnov by mytex.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Mesajul senatorului PSD brașovean Florin Orțan transmis liderilor G7

Primarul din Chişinău, reținut de procurori

Related posts
Your comment?
Leave a Reply