6:35 pm - Wednesday May 27, 2020

BRAŞOV. Social-democratul Răzvan Popa e supărat foc pe administraţia oraşului din cauza afişajelor

377 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Noua lege electorală îi nemulţumeşte pe mulţi dinte cei înscrişi în cursa pentru cele mai înalte funcţii în administraţia publică locală şi judeţeană, pentru care au nevoie de votul cetăţenilor. Printre aceştia, şi PSD-istul Răzvan Popa, care a ridicat problema afişajului. 

„Actuala lege are doar calitatea de a fi transparentă în ceea ce priveşte cheltuielile din campania electorală. Dar, avem o problemă reală: nu se pot folosi alte locuri de afişaj decât cele puse la dispoziţie de autoritatea locală în amplasamentele prestabilite. Sunt astăzi în campania electorală 15 candidaţi pentru poziţia de primar, iar în locurile de afişaj sunt opt panouri. Lăsând la o parte candidaţii independenţi şi formaţiunile care nu au un candidat, celelalte partide au şi liste de consilieri locali. Până la urmă se va ajunge la o nebunie totală, aşa cum era în anii ’90, o vânătoare pentru un loc de afişaj. Oricum ai împărţi, nu ajung. Se va face haiduceşte, care ajunge primul?”

Pentru această hibă, Popa arată cu degetul către actualii administratori ai oraşului, pe care-i bănuieşte de favorizarea unor candidaţi: „Primăria, care este organizatorul prin lege a acestor alegeri, fie a premeditat această chestiune şi a lăsat lucrurile la voia întâmplării, fie n-a avut capacitatea de a analiza cu atenţie cum trebuie să se ducă o campanie electorală în condiţiile noii legi (…) Ar fi trebuit, din respect pentru cetăţeni, să le dea acces la o informare cât mai corectă, pentru că în condiţiile acestea nu se poate vorbi de aşa ceva. Va fi o haiducie, vor fi echipe de monitorizare care să vadă cine pune peste cine. Sper să nu se ajungă la incidente. În mod civilizat şi corect, ar fi trebuit ca fiecărui candidat să i se pună la dispoziţie câte un panou în fiecare loc. Din punct de vedere al acestei legi, candidaţii în funcţie sunt avantajaţi, iar competitorii sunt clar defavorizaţi”. 

 


sursa: BRAŞOV. Social-democratul Răzvan Popa e supărat foc pe administraţia oraşului din cauza afişajelor by mytex.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Subdezvoltarea economică a municipiului Braşov

No comment despre declarația guvernatorul BNR Mugur Isărescu privind infrastructura de transport din România

Related posts
Your comment?
Leave a Reply