6:30 am - Saturday March 23, 2019

BRAȘOV. Incident la o secție de votare din Râșnov. Suspiciune de mită electorală!

159 Viewed Stiri Brasov 0 respond

O practică mai veche pe perioada alegerilor electorale părea să revină în actualitate. Potrivit informațiilor primite de la un martor, mai mulți oameni au fost aduși astăzi la urne, cu mașina și pentru asta li s-ar fi dat și bani, după cum ne-a spus sursa citată.   

S-a întâmplat în această după-amaiază, la Râșnov, unde se desfășoară alegerile locale parțiale pentru funcția de primar al orașului.

O mașină cu numere de Brașov a fost văzută, astăzi, de mai multe ori venind și staționând o vreme în fața Școlii nr. 1 din Râșnov, unde a fost amenajată Secția de votare cu nr 247. 

Cineva care a văzut cum câțiva cetățeni au coborât la un moment dat din mașina respectivă pentru a intra apoi în secția de vot, dar și anumite gesturi ce păreau că s-ar face un schimb de bani între votanți și șofer, a sesizat autoritățile, astfel că la fața locului s-a deplasat echipa operativă a Poliției, însoțită de jandarmi.

Un cititor mytex ne-a trimis și o fotografie cu mașina în cauză…

Potrivit reprezentantului IJP Brașov, Ionuț Marin, în urma cercetărilor s-a stabilit că nu ar fi vorba de mită electorală, ci de transport de persoane în regim de taxi, dar fără autorizație în acest sens.

„Imediat cum s-a făcut sesizarea la 112, o echipă de cercetare s-a deplasat la fața locului. Astfel s-a constatat că o persoană fusese transportată cu mașina respectivă, plătindu-și călătoria cu suma de 4 lei. Pentru că șoferul nu avea dreptul să presteze acest serviciu, a fost sacționat. Fiind la prima abatere constatată în acest sens, a primit avertisment”, a precizat sursa citată. 

Până la ora 19.30, potrivit datelor transmise în timp real de Biroul Electoral Central, peste 6.200 de rășnoveni și-au exercitat dreptul la vot, din totalul de 14.614, reprezentând un procent de peste 42%.

La secția 247, unde s-a înregistrat incidentul, la aceeași oră, prezența a fost de peste 43%.

 


sursa: BRAȘOV. Incident la o secție de votare din Râșnov. Suspiciune de mită electorală! by mytex.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Alegeri locale parțiale în BRAȘOV. Prezența la vot, sub 6% în orașul Râșnov

Update.BRAȘOV. Mai mult de jumătate dintre alegătorii din Râșnov nu s-au dus la vot pentru a-și alege un primar

Related posts
Your comment?
Leave a Reply