4:33 pm - Saturday July 20, 2019

Braşov Heroes a intrat în linie dreaptă

284 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Braşov Heroes a intrat în linie dreaptă

Foto: Braşov Heroes, ediţia 2014

Peste 5 zile se va da startul celei de-a doua ediţii a cursei cu obstacole a co—munităţii, Braşov Heroes. Evenimentul va avea loc pe 18 octombrie 2015, în Zona de Agrement a Lacului Noua, fiind organizat de Fundaţia Comunitară Braşov, în colaborare cu Primăria Braşov şi Carpathian MTB Trails.
Braşov Heroes îşi propune să mobilizeze cât mai mulţi braşoveni să participe activ la  usţinerea celor 13 cauze înscrise în cursă, fiind nu doar un eveniment sportiv ci şi un ecanism de mobilizare de resurse la nivel comunitar în vederea rezolvării unor nevoi identificate de organizaţiile locale.
„Prin Braşov Heroes dorim să aducem şi în acest an împreună cât mai mulţi oameni care cred în forţa comunităţii şi a responsabilităţii sociale. Considerăm ca această forţa poate produce schimbări pozitive acolo unde este nevoie şi ne propunem, ca şi Fundaţie  comunitară, să jucăm un rol activ în dezvoltarea spiritului filantropic local” a declarat Mihaela Andrieş, director executiv al Fundaţiei Comunitare Braşov.
Astfel, organizatorii îi invită pe toţi braşovenii să se înscrie şi să participe sau să susţină prin donaţii o cauză la cea de-a doua ediţie a competiţiei Braşov Heroes. Cei care doresc să alerge în cursa cu obstacole îşi pot alege cauza pe care vor să o susţină iar 50% din taxa de participare va merge către cauza aleasă. Cei care nu doresc sau nu pot să alerge, pot alege să se implice susţinând, printr-o donaţie, alergătorul preferat sau pot dona direct pentru cauzele înscrise.
Cu siguranţă, oricare dintre braşoveni va putea găsi între cauzele înscrise una cu care să rezoneze şi pe care să îşi dorească să o susţină. Informaţiile despre ce îşi propune să realizeze fiecare proiect cu fondurile strânse în urma Braşov Heroes, se găsesc pe site-ul evenimentului. În plus, în ziua evenimentului îi vor putea întâlni la faţa locului pe reprezentanţii cauzelor şi vor putea afla mai multe detalii despre proiecte. Până acum, în cursă s-au înscris 150 de alergători individuali, 10 echipe şi 23 de familii, fiind estimate în următoarele zile noi înscrieri în toate categoriile de concurs, aşteptându-se peste 350 de alergători. Atât înscrierile cât şi donaţiile se fac online pe: brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/. Donaţiile se pot face chiar şi în ziua evenimentului. Banii strânşi din taxele de participare şi donaţii vor fi oferiţi cauzelor înscrise, sub formă de finanţare.
Cursa cu obstacole Braşov Heroes va lua startul duminică, 18 octombrie, ora 10.00, de la debarcaderul Lacului Noua şi va cuprinde 2 trasee de lungimi diferite, 4 km, respectiv 7 km, cu obstacole. Obstacolele vor putea fi parcurse atât de amatori, cât şi de profesionişti, individual şi în echipă sau cu familia. Ca şi la ediţia precedentă, familiile participante vor avea zona lor specială cu activităţi pentru copii şi părinţi la „Colţul familiei”.

29 de ambasadori
La a II-a ediţie Braşov Heroes, un număr important de persoane publice au dorit să se implice în acest proiect comunitar, devenind ambasadori ai cauzelor înscrise. Aceştia au răspuns provocării de a strânge susţinători din rândul prietenilor şi a reţelei sociale proprii pentru cauza lor. Prin exemplul personal ei doresc să dea un semnal pentru o comunitate implicată şi puternică. Astfel, între cei 29 de ambasadori ai cauzelor, se număra nume cunoscute din administraţia locală precum Cristian Macedonschi (consilier local Forumul German), Adrian Gabor (consilier judeţean PNL), Radu Colţ (Agenţia Metropolitană Braşov) sau Geczi Gellert (viceprimarul municipiului Săcele), oameni cunoscuţi din mass-media sau arte precum prezentatorul TV Cosmin Cernat, Geanina Corondan, Petronela Rotar sau cântăreţul Andrei Coman, precum şi sportivi renumiţi: Marius Rus (campion naţional la Iron Man, singurul român care a terminat 24 de curse Iron Man) şi Andrei Roşu (sportiv de anduranţă, câştigător al cupei mondiale de ultratriatlon, proba de triplu Iron Man, primul om din lume care a finalizat circuitul 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe cele 7 continente – record înregistrat în Cartea Recordurilor).
 

sursa: bzb.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Au făcut cunoştinţă cu „copiii de cristal”

Elevii codleni, în vizită la Penitenciar

Related posts
Comments are closed