3:21 pm - Wednesday March 19, 8290

Banii din excedentul județului se duc pentru investiții în sănătate și drumuri

159 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Banii din excedentul județului se duc pentru investiții în sănătate și drumuriJudețul Brașov a avut un excedent bugetar pe 2014 în cuantum de 16,34 milioane de lei. Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Claudiu Coman, a precizat că acești bani au rămas, pentru că nu au mai fost derulate, anul trecut, investițiile prevăzute la Spitalul Clinic Județean de Urgență, dar și la Aeroport. „Fiindcă aceste investiții nu s-au concretizat, am decis ca suma să fie folosită în acest pentru o serie de investiții vitale, cum ar fi pentru spitale și drumuri”, a subliniat Coman.

Astfel, 150.000 de lei vor ajunge în conturile Spitalului Județean, tot pentru investiții, respectiv în vederea întocmirii documentațiilor tehnico-economice necesare pentru obținerea unei finanțări prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în vederea modernizării Unității de Primiri Urgențe a Spitalului. În perioada următoare, ar trebui să înceapă și lucrările de reabilitare și modernizare a Corpului B al spitalului, investiție finanțată de la bugetul județului și dintr-un împrumut contractat de către autoritatea județeană. Lucrările de modernizare a Corpului B au fost estimate la suma de 26,34 de milioane de lei (cu tot cu TVA).

Toate drumurile vor fi aduse la starea de funcționare

Alte 1,66 milioane de lei din acest excedent vor fi direcționate pentru investiții la drumuri și întocmirea documentațiilor necesare în vederea accesării unor bani europeni pentru modernizarea unor șosele județene care au un rol important în ceea ce privește legătura dintre unele zone din județ. „Am încheiat acordul-cadru pentru reparația și întreținerea drumurilor județene cu trei societăți abia săptămâna trecută, când a fost soluționată și ultima contestație depusă la această licitație. Ne propunem ca anul acesta să realizăm cât mai multe lucrări de asfaltare, fiindcă, anul trecut s-au executat o serie de lucrări de pietruire. Bugetul alocat de Guvern pentru aceste lucrări a fost diminuat față de anul trecut și practic după ce am acoperit cheltuielile cu deszăpezirea, mai avem 6,7 milioane de lei pentru reparații.  Aș dori ca la ședința următoare să mai alocăm sume din fondul de rezervă aflat la dispoziția președintelui CJ, fiindcă angajații Serviciului de Drumuri au făcut un inventar al necesarului de lucrări, fiindcă ne propunem să aducem în stare de funcționare toate drumurile județene asfaltate”, a subliniat vicepreședintele Mihail Veștea.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Regiunea Centru a ieșit din topul celor mai sărace zone din UE

Brașovul vrea să se îndatoreze din nou la BERD pentru a cumpărat autobuze. Vezi de ce sumă e vorba

Related posts
Comments are closed