5:13 pm - Monday April 19, 7548

Avantgarden construiește cartiere noi, Primăria trebuie să creeze acces către oraș

490 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Avantgarden construiește cartiere noi, Primăria trebuie să creeze acces către orașLa zece ani de când a intrat pe piața dezvoltatorilor imobiliari din România, Maurer Imobiliare se poate lăuda că, prin construcția cartierelor Avantgarden, a sfidat criza de pe piața imobiliară.

Acum are în plan investirea a încă 150 de milioane de euro pentru construirea în Bartolomeu a celui mai mare parc de agrement din municipiu, pe 7,3 hectare , dar și a unui nou cartier rezidențial, într-o altă zonă a Brașovului. „Am împlinit zece ani pe piața imobiliară din România, cu foarte multe provocări, dar și satisfacții. Am venit într-o zonă defavorizată la Brașov, unde am construit după standardele din Germania, unde am locuit peste 20 de ani. Oamenii au înțeles că la noi calitatea nu se discută”, a declarat Maurer.

Bilanțul Maurer Imobiliare, după zece ani în România, este următorul:  peste 2.500 de locuințe la Brașov și 2.000 la Sibiu. Numai la Brașov s-au vândut 365 de apartamente în 2013 și 502 în 2014.

Pentru perioada următoare, Maurere Imobiliare vrea să achiziționeze încă 17 ha și cu terenul pe care îl mai deține la această oră la Brașov mai pate consturi încă 4.000 de locuințe, iar de săptămâna viitoare, la Sibiu va începe construcția a încă 800 de locuințe, pe o suprafață de 3,7 ha. Mai mult, omul de afaceri a precizat că a fost contactat și de proprietarii unor terenuri din București pentru construcția de locuințe.

Singura problemă, accesul în cartier

Avantgarden construiește cartiere noi, Primăria trebuie să creeze acces către oraș

Foto: Andrei Paul

Simon Maurer a profitat de prezența primarului Geroge Scripcaru, căruia i-a solicitat construcția unui pasaj peste calea ferată în Bartolomeu.

„Rămâne de văzut ce spun proiectanţii şi care sunt soluţiile tehnice ce pot fi luate în considerare în funcţie de situaţia de pe teren”, a replicat Scripcaru, care a precizat este luată în discuţie şi construirea unui pasaj rutier la ieşirea din Braşov spre Ghimbav, unde se dezvoltă Institutul de Cercetare în colaborare cu Universitatea Transilvania, rută care ar facilita accesul maşinilor în şi din carterul Bartolomeu, dar și un pasaj suprateran peste calea ferată pe strada De Mijloc, în zona Prodlacta.

„Am spus în urmă cu doi ani că există două zone care se vor dezvolta imobiliar – Bartolomeu și Noua. În ambele zone am gândit și am rezolvat problemele de infrastrucutră și să dezvoltăm proiecte complementare. Este normal să sprijinim asemenea proiecte pentru că indirect şi noi beneficiem de pe urma lor. Oamenii plătesc impozite şi taxe, iar banii trebuie să se întoarcă în astfel de componente de infrastrucutră”, a precizat Scripcaru.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Finanțarea proiectului intermodalului de la Feldioara, ratată din cauza orgoliilor politice?!

Varujan Vosganian despre prăpădul industriei chimice din Făgăraș și Victoria

Related posts
Comments are closed