5:13 pm - Monday April 18, 3594

„Atac terorist”, la Castelul Bran

636 Viewed Stiri Brasov 0 respond
„Atac terorist”, la Castelul Bran

Alertă anti-teroristă la Castelul Bran. Echipele operative s-au mobilizat şi au intervenit în forţă pentru anihilarea unui terorist kamikaze.

Din fericire totul a făcut parte dintr-un exerciţiu pus la punct pentru cooperarea efectivelor SRI, Jandarmeria Brașov, Poliția Brașov și ISU Brașov pentru optimizarea intervenției ca urmare a unui apel pe numărul unic de urgență 112, prin care a fost sesizată amplasarea unui „colet” suspect în incinta Castelului Bran.

Ajunse la faţa locului, echipele operative au constatat că, de fapt, „coletul“ este un sinucigaş terorist. Luptătorii antitero şi negociatorii au pregătit strategia de intervenţie, iar teroristul a fost convins să renunţe la planul său şi să nu detoneze bomba care o avea legată în jurul brâului.

 „Jandarmeria Brașov a participat pentru delimitarea zonei și asigurarea protecției la intervenția pirotehnică a cadrelor specializate și de asemenea au ajutat la evacuarea persoanelor prezente în interiorul castelului. Jandarmii au intervenit şi pentru reținerea unei persoane suspecte, folosind tehnicile de negociere“, a spus Ciprian Aldea, purtător de cuvînt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, citat de MonitorulExpres.

Scenariul a vizat testarea capacităţii de reacţie şi anihilare a unor potenţiale ţinte. A fost exersată tehnica de negociere şi dezamorsarea unei bombe.

Foto: MonitorulExpres

sursa: „Atac terorist”, la Castelul Bran by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

„Butoanele de panică” utilizate mai mult pentru distracţie

Produse tradiţionale de Paşte gătite „ca la mama acasă”, cu livrare la domiciliu!

Related posts
Your comment?
Leave a Reply