11:40 am - Wednesday August 15, 2018

ANRSC nu și-a pus, deocamdată, girul pe noul preț al gigacaloriei la Brașov

142 Viewed Stiri Brasov 0 respond

ANRSC nu și-a pus, deocamdată, girul pe noul preț al gigacaloriei la BrașovAleșii locali au amânat ieri luarea unei decizii în privința aprobării preţurilor şi tarifelor locale pentru producerea și furnizarea energiei termice de către SC Tetkron SRL pentru populație. Primarul George Scripcaru a precizat că aceste tarife trebuie aprobate mai întâi de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC). „Persoana care se ocupa de Brașov a fost în concediu până (astăzi – n.r.), astfel că a trebuit să retragem hotărârea de pe ordinea de zi a ședinței de plen”, a explicat primarul

Și în luna ianuarie, consilierii locali au luat în discuție,  modificarea prețului local de referință pentru gigacalorie. Atunci, aceștia au stabilit că prețul va rămâne la același cuantum pentru consumatorii casnici, ținând cont că prețul crescuse deja de la 1 ianuarie. Dacă până la finele anului trecut, prețul gigacaloriei era de 200 de lei, de la 1 ianuarie 2015 brașovenii racordați la Tetkron plătesc gigacaloria cu 210 lei.

Decizie de majorare a fost luată încă din septembrie anul trecut de către Consiliul Local. În schimb, cei care își achită factura în termen de 14 zile de la emitere au parte de o reducere de 10%, astfel că prețul final este de 189 de lei, cu 17,72 lei mai mult față de anul trecut, ținând cont că și discount-ul a scăzut de la 14,36%. Pierderea acceptată de ANRSC în sistemul de termoficare de la Brașov a crescut de la 8% la 22%, pe partea de transport, și de la 17% la 22% pe partea de distribuție, astfel că municipalitatea trebuie să plătească o subvenție mai mare pentru a acoperi aceste pierderi.

sursa: newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

VIDEO Ponta zice să susţine Aeroportul şi că Autostrada Braşov-Comarnic va fi făcută cu bani de la buget

Oferte de 1 Mai la munte: petrecerile câmpenești, pricipala atracție

Related posts
Comments are closed