11:40 am - Wednesday August 15, 2018

ALS – Ice Buckek Challenge – Lupta impotriva sclerozei

756 Viewed Stiri Brasov 0 respond

Probabil în ultimele zilei ai văzut mai multe fețe cunoscute, celebrități și vedete americane de film și sport turnându-și în cap găleți de apă cu gheață și spunând înainte ceva despre ALS.

Campania asta de strângere de fonduri nu e neapărat bazată pe o idee nouă dar a luat viteză de când:

1. s-au implicat cele mai mari nume ale showbizz-ului și sportului american, începând cu jucătorul de baseball Pete Frates (el este și pacient ALS);

2. valul de simpatie și implicare a fost validat de emisiuni TV ale marilor rețele Tv din America.

De ce se face Ice Bucket challenge – provocarea găleții cu gheață?

În primul rând pentru a crește conștientizarea în ceea ce privește scleroza laterală amiotrofică (cunoscută internațional ca ALSmotor neurone disease (MND), Charcot disease, sau Lou Gehrig’s disease). Apoi, în al doilea rând, pentru a strânge bani pentru asociația americană ALS Association, o organizație care strânge bani pentru studiul acestei boli și pentru îngrijirea pacienților bolnavi de ALS.

Câți bani s-au strâns cu Ice Bucket Challenge? Peste 23 de milioane de dolari, așa cum declară ALS Association.

Care este regula? Provocarea merge din om în om, fiecare fiind îndrituit să nominalizeze alte trei persoane după ce-și toarnă găleata de apă cu gheață în cap. Cel care primește provocarea este nevoit ori să-și toarne și el o găleată în cap, ori să doneze 100 de dolari asociației.

Partea bună este că până acum s-au strâns banii respectivi. Partea și mai bună este că se face gălăgie pe marginea acestei boli și că publicul înțelege prin ce trec pacienții.

Astfel că eu cred că e de salutat că povestea a depășit granițele Americii și a devenit virală în toată lumea și se pare că începe să acționeze și la noi.

Mi-ar fi plăcut ca o asociație de profil de la noi să înțeleagă potențialul astfel încât rezultatul implicării persoanelor publice din România să rămână pe plan local… să se facă donații către o asociație românească. De exemplu, că-i știu pe cei de la Alianța Pacienților Cronici din România (aici). Dar nu e târziu, cu puțină organizare din partea lor ar putea fi făcută…

Cam asta este povestea, e una frumoasă și în treaba asta s-au implicat până acum nume foarte mari ca Lady Gaga, Cristiano Ronaldo, Bill Gates, Oprah Winfrey, Britney Spears, David Beckham și mulți alții, iar lista este încă deschisă.

De la noi… păi stai să vedem!

Uite-l pe Bill:

 

sursa: cabral.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.

HAPPY FAMILY DAY la ELIANA mall

Vom avea trei Miss Oktoberfest în acest an!

Related posts
Comments are closed