11:48 pm - Tuesday September 25, 2018

Adrian Atomei: Divergenţele lidelor politici au lăsat Braşovul în urmă

266 Viewed Stiri Brasov 0 respond
Adrian Atomei: Divergenţele lidelor politici au lăsat Braşovul în urmăBrasovul merită mai mult pentru că este unul dintre orașele cele mai atractive din țară, cu un potențial de dezvoltare care nu a fost pus în valoare in măsură suficientă. Stim cu totii că atractivitatea sa este conferită de amplasarea geografică, de natura care-l ]nconjoară, de istoria sa marcată de repere unice (ex.: Prima Şcoală Românească, Biserica Neagră etc.) și, nu în ultimul rând, de potentialul uman.
În pofida acestor avantaje, dinamica dezvoltarii economice a Brasovului este semnificativ redusă în comparatie cu cea a unor orașe precum Cluj Napoca sau Timisoara. Absența aeroportului și a unei autostrăzi sunt cauze a acestei situatii, dar nu singurele, iar lipsa „consensului” din administrația locală, opacitatea actului administrativ și interesele divergente ale unor lideri politici locali au contribuit la rămânerea în urmă a Brasovului.
Această situație se poate imbunatăți dacă cei care conduc administrația locală ar avea curajul și determinarea necesare pentru a-și asuma decizii care să permită apariția unui mediu investitional propice dezvoltării economice, cu o finalitate dorită de toți brașovenii, adica noi locuri de muncă și reducerea somajului.
În opinia mea, aceste decizii ar putea să fie, de pildă, oferirea de facilități fiscale investițiilor noi, reduceri de taxe pe o perioadă de timp bine determinată, consultarea mediului de afaceri pentru marile investiții. Astfel de măsuri, cărora li s-ar putea adăuga și altele, ar putea ajuta Brașovul pentru o dezvoltare economică mult mai dinamică, generatoare de plus valoare.
Așadar, situația se poate schimba în bine, si acest rezultat poate fi obtinut printr-o administrație curajoasă, dinamică și deschisă către mediul de afaceri.
  • Adrian Atomei,
  • candidatul ALDE la Primăria Brașov

(P -Cod AEP 21160080)

sursa: Adrian Atomei: Divergenţele lidelor politici au lăsat Braşovul în urmă by newsbv.ro

Don't miss the stories followStiri din Brasov de ultima ora and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României face eforturi pentru zădărnicirea căsniciei homosexuale

Adrian Atomei: Divergenţele liderilor politici au lăsat Braşovul în urmă

Related posts
Your comment?
Leave a Reply